Cem Özdemir: Bir Oydan Ne Çıkar Demeyin, Sandığa Gidin

Cem Özdemir: Bir Oydan Ne Çıkar Demeyin, Sandığa Gidin

Almanya'da Pazar günü yapılacak federal seçimlerde partilerin gösterdiği Türk adaylar arasında da büyük yarış yaşanıyor.

Almanya'da Pazar günü yapılacak federal seçimlerde partilerin gösterdiği Türk adaylar arasında da büyük yarış yaşanıyor. Bu anlamda seçimlerde Türklerin kullanacağı oylar büyük önem taşıyor. Stuttgart’tan doğrudan aday olan Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Türk seçmenlere seslenerek, “Türk seçmenlerin ‘benim bir oyumdan ne olur?’ demeden sandığa giderek oylarını mutlaka kullanmalarını arzu ediyorum.” dedi.

Türk nüfusunun en yoğun olduğu Baden-Württemberg Eyaleti’nde (BW) 7,6 milyon seçmen bulunurken, bunun yaklaşık 160 binini oluşturan Türk seçmenlere hitap eden siyasiler arasındaki mücadele devam ediyor. Federal Meclis’e seçilmesine kesin gözü ile bakılan Birlik 90/Yeşiller Partisi’nden Stuttgart birinci bölge adayı Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir ile birlikte Yeşiller Partisi, Baden-Württemberg Eyaleti’nden toplam dört Türk aday ile seçimlere giriyor. Bunun dışında Sosyal Demokrat Parti (SPD) iki, BIG Partisi de iki Türk aday gösterdi. Hıristiyan Demokrat ve Hür Demokrat listelerinde bu seçimde de Türk aday yer almadı.

Hem parti listesinden hemde doğrudan aday olan Yeşiller’in Eşbaşkanı Cem Özdemir, “Şimdiye kadar, Stuttgart’tan Yeşiller’den doğrudan seçilip Federal Meclis’e giden milletvekilimiz yok. Ben seçmenlerin direkt adaya verdikleri oyların çoğunluğunu da alarak bunu başarmak istiyorum. Türk seçmenlerin ‘benim bir oyumdan ne olur?’ demeden sandığa giderek oylarını mutlaka kullanmalarını arzu ediyorum.” dedi.

Yeşiller’in Türk adaylarından hukukçu Neşe Erikli, ağırlık verdiği konuların başında gelen eğitim ve eğitimde fırsat eşitliği konusunu, seçilmesi durumunda federal düzeyde savunacağını ifade etti. SPD’nin Ludwigsburg adayı hukukçu Macit Karaahmetoğlu ise hukukçu kimliğinin yanı sıra, SPD eyalet yönetim kurulu üyesi ve SPD Ditzingen teşkilatı başkanlığı görevini yürütüyor. Karaahmetoğlu, aynı zamanda parti bünyesinde kurulmasına öncülük ettiği SPD ve BİZ çalışma grubu ile de göçmenlerin parti ile yakın temasına öncülük ediyor. Karaahmetoğlu, “Mutlaka sandığa giderek oylarınızı kullanın. Çünkü partilerin alacağı oy oranı Federal Meclis’e kaç milletvekili gideceğini belirleyecek. Oy kullanmanız en demokratik hakkınız. Bu hakkınızı mutlaka kullanın.” şeklinde konuştu.

SPD Rottweil bölgesi adayı Ergün Can da seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Uzun yıllar SPD’de aktif siyasetin içinde olan Can, aynı zamanda Stuttgart Belediye Meclis Üyesi. Gönüllü çalışmaları ile de tanınan Can, her fırsatta yaptığı toplumsal katılım çağrısını seçimler için de tekrarladı. Can, seçme hakkı olan vatandaşlara sandığa gitmeleri çağrısında bulundu.

İlk kez federal seçimlerde sınav verecek olan Yenilik ve Adalet için Birlik Partisi (BIG) adayları, seçim bölgelerinde yoğun çalışmalarını sürdürüyor. BIG Partisi’nin Heilbronn bölgesi adayı ve aynı zamanda Baden-Württemberg eyalet başkanlığını da yürüten Yaşar Mert, seçmenlerin verdiği oyların öneminin seçimler sonrasında daha iyi anlaşılacağını ifade ederek ‘mutlaka seçimlere katılın’ çağrısında bulundu. BIG Partisi’nin Stuttgart adayı Arzu Dinler de, Türk seçmenlerin oy kullanmalarının, göçmenlerin aktif siyasetin içinde olmaları kadar önemli olduğunu ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.