Çekim merkeziyiz

Çekim merkeziyiz

Medicana Konya Hastanesi 4. yılını kutluyor. Hastane Genel Müdürü Belgin Danış, “Gelişmiş tıbbi imkanlar, uluslararası hasta bakım standartları, son teknoloji cihaz parkı ve geniş bir akademik kadro ile hizmet sunuyoruz” dedi

Medicana Sağlık Grubu bünyesinde 2012 yılından beri hizmet veren Medicana Konya Hastanesi bu yıl 4. yılını kutluyor. Hastane yönetimi ve hekimler bu vesileyle Novotel’de basın mensupları ile buluştu. Medicana Konya’nın 4 yılının değerlendirildiği ve projelerin paylaşıldığı toplantıya Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene,  KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı - Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. M. Özerk Okutan, İcra Kurulu Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Demirel, Mesul Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan Ürkmez,  Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Sarıgül, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Metin Çapar, İç Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Koçer, Medikal Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tunç Güler ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal katıldı.

YENİ BİRİMLER AÇILIYOR

Toplantıda konuşan Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış, Medicana Konya Hastanesi’nin 4 yıldır başta Konyalılar olmak üzere çevre illerin ve yurt dışındaki yerli-yabancı hastaların tercihi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Medicana Konya Hastanesi En Büyük ve En Kapsamlı Özel Hastanesi Medicana Konya Hastanesi tüm gelişmiş tıbbi imkanlar, uluslararası hasta bakım standartları, son teknoloji cihaz parkı ve geniş bir akademik kadro ile hizmet sunmaktadır. 4 yıldır verdiği hizmet ile de gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun yaşamakta olduğu Avrupa ülkelerinin de çekim merkezi olma niteliğindedir. Bu yönüyle Medicana Konya Hastanesi Konya ve çevresinde sağlık turizmi alanında ön plana çıkan hastane konumundadır” dedi. 2015 yılında KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi ile afilliasyon protokolü imzaladıklarını ifade eden Danış şöyle konuştu: “Medicana bugün 31 branşta 2 akademik hekim, 49 uzman hekim, 276 sağlık ve 243 idari/destek personeli ile hizmet vermektedir. Bölgenin önemli ihtiyaçlarından biri olan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Radyasyon Onkolojisi branşını en kısa sürede hizmete açmak için çalışmalar yürütüyoruz. Hastanemiz, yoğun bakım ve yeni doğan bakım ünitelerinde yüzde 100 doluluk oranları ile tüm bölgenin ihtiyacına cevap vermektedir. 2016 yılı içerisinde yoğun bakım yatak kapasitemizi 84 yataktan 108 yatağa yükseltmeyi hedefliyoruz. Yoğun bakım üniteleri dışında gözlem yataklarıyla beraber 201 yatak kapasitesine sahip hastanemiz yine 2016 yılı içerisinde yatak kapasitesini de arttıracaktır.”

4 YILDA 1 MİLYON HASTA TEDAVİ EDİLDİ

Medicana Konya Hastanesi’nin son 4 yılda 1 milyona yakın hasta tedavi ettiğini ifade eden Danış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Medikal Onkoloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Genel Cerrahi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Tüp Bebek gibi branşlarda referans hastane konumunda olan hastanemiz bugüne kadar 15 bine yakın kalp hastalıkları tedavisi, 2binin üzerinde beyin cerrahisi operasyonu, 150 bine yakın Fizik Tedavi hastası, başarılı onkolojik tedaviler, başarılı sonuçlanmış tüp bebek uygulamaları ve hayata gözlerini hastanemizde açan binlerce bebeğin doğumuna, 50 bine yakın ameliyata imza attı ve 300 bine yakın acil servis hastasına hizmet verdi.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.