Çay’dan turizm hedefi

Çay’dan turizm hedefi

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, Konyanın kültür ve turizm hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konya’nın bünyesinde Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden kalma birçok tarihi eser barındırdığını hatırlatan MHP’li Çay, şehrin bunların yanı sıra Çatalhüyük,  Meke Gölü, Sille Kilistra (Gökyurt), Tınaztepe mağaraları gibi eserlerle kültür ve turizmin cazibe merkezi olduğunu belirterek, bu denli tarihi ve kültürel değerlere sahip olan kentin turizmden yeterli pay alamadığının altını çizdi. Yerel seçimler sonucu hizmete gelmeleri durumunda yapacakları kapsamlı çalışmalar sonucunda yerli ve yabancı turist sayısını arttıracaklarını ifade eden Çay, “Turistlerin Konya’da daha fazla konaklamaları sağlanacak. İl çevresindeki tarihi yerlerimize kafileler halinde geziler düzenlenecek, sektördeki kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içinde çalışılarak, kentimizin ülkemizde ve dünyada tanıtımı iyi bir organizasyon çerçevesinde yapılacak, bunun sonucunda ciddi manada ekonomik katkı kentimize sağlanacak” dedi.

Bu çalışmalar hakkındaki ifadelerini açan Çay, Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer iller ile yurt dışındaki Konyalıların kurduğu dernek ve kuruluşlar ile sıkı işbirliği yapılarak, “ Konya Lobisi” faaliyetlerinin yürütüleceğini söyledi.
Turizm merkezlerinin yerinde tanıtılması için şehir genelindeki okullarda ve üniversitede eğitim – öğretim hayatını sürdüren öğrencilere yönelik geziler düzenlenerek, öğrencilerin şehrin gönüllü turizm elçileri olmasının sağlanacağını sözlerine ekleyen Çay, turizme canlılık getirmek için hafta sonları tespit edilecek illerden seçilen misafirlerin Mevlâna etkinliklerini göstermek suretiyle “ Kardeş Şehir ve Mevlâna Haftaları” düzenlenerek ilimize konuk edileceğini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.