Çarşı Liderinin 'Gezi'de 25 Bin Lira Aldı' İddiası Nedeniyle Polise Dava Açıldı

Çarşı Liderinin 'Gezi'de 25 Bin Lira Aldı' İddiası Nedeniyle Polise Dava Açıldı

Gezi olayları sırasında Çarşı grubu liderlerinden Cem Yakışkan’ın eyleme katılmak için 25 bin lira aldığı iddiasının kaynağı olduğu gerekçesiyle polis memuru hakkında dava açıldı. Gezi olaylarına katıldığı için hakkında darbeye...

Gezi olayları sırasında Çarşı grubu liderlerinden Cem Yakışkan’ın eyleme katılmak için 25 bin lira aldığı iddiasının kaynağı olduğu gerekçesiyle polis memuru hakkında dava açıldı.

Gezi olaylarına katıldığı için hakkında darbeye teşebbüs suçundan dava açılan Beşiktaş’ın taraftar gruplarından Çarşı’nın liderlerinden Cem Yakışkan’ın olaylara katılmak için 25 bin lira aldığı iddia edilmişti. Çarşı iddianamesinde yer alan bu iddiaya göre, N.F.’nin bir telefon görüşmesinde arkadaşına Yakışkan’ın işi üstlenmesi için birilerinden 25 bin TL aldığını söylediği belirtilmişti.

Suçlama üzerine Yakışkan suç duyurusunda bulundu. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında tanık olarak ifadesi alınan N.F. bu iddiayı spor asayiş bölümünde görevli polis memuru Lokman Y.’nin telefonda kendisine söylediğini belirtti.

Soruşturma sonunda polis memuru Lokman Y. hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, polis memurunun N.F.’yi aradığı ve “Cem Yakışkan yürümek için 25 bin TL almış haberin var mı?” dediği belirtildi. İddianamede, tanık N.F.’nin polis memuru Lokman Y.’nin kendisine söylediği bu iddiayı aynı gün telefonla arkadaşı V.E.’ye anlattığı ifade edildi. Savcılığın tanık olarak dinlediği V.E.’nin de olayı doğruladığı kaydedildi.

Şüpheli polisin suçlamayı kabul etmediği anlatılan iddianamede, tanık beyanları ve dosya içeriğine göre bunun inkara yönelik olduğu belirtildi.

Şüpheli polisin suçu işlediğine kanaat getiren savcılık Lokman Y.’nin hakaret suçundan 2 yıla kadar hapsini istedi. Lokman Y. hakkında asliye ceza mahkemesinde dava açıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.