Çarşamba’nın Geleceği İçin Havadan İncelediler

Çarşamba’nın Geleceği İçin Havadan İncelediler

Samsun Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Dündar 1,5 saat süren helikopter turu ile ilçeyi havadan inceledi.Ortak koordinasyon ile, Sahil Güvenlik'e ait helikopter ile 1,5 saat havada kalan Kaymakam Yıldız ve Belediye...

Samsun Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Dündar 1,5 saat süren helikopter turu ile ilçeyi havadan inceledi.

Ortak koordinasyon ile, Sahil Güvenlik'e ait helikopter ile 1,5 saat havada kalan Kaymakam Yıldız ve Belediye Başkanı Dündar; Çarşamba ilçesini, Yeşilırmak üzerine kurulu barajları, ilçenin Karadeniz sahil şeridini kuş bakışı gördü.

Çarşamba’yı üstten görerek turizm, sanayi ve tarım yatırımları ile ilgili gözlem yaptıklarını söyleyen Kaymakam Caner Yıldız, havadan incelemenin çok verimli olduğunu kaydetti. Kaymakam Yıldız, Çarşamba'nın çok büyük bir potansiyeli olduğunu da belirterek, "İlçemiz ekonomik potansiyellerinden sadece 20'de biri kullanılıyor. Tüm potansiyeller kullandığı takdirde, Türkiye'nin en zengin şehirlerinden biri olabiliriz. Seracılık faaliyetlerini arttırarak ekonomide tarımsal potansiyeli de geliştirebiliriz” dedi.

"Çarşamba'nın geleceği parlak olduğunu da ifade eden Kaymakam Yıldız da; “İlçemiz tüm potansiyellerinin yanında üniversite şehri olmaya da adaydır. Şu anda İletişim, Hukuk ve Toplum Bilimleri ile 3 fakülteye ve bir meslek yüksekokula sahibiz. Önümüzdeki yıllarda belediye başkanımızın da yoğun gayretleri ile Çarşamba'ya bir üniversite kurulmasını istiyoruz. Bu anlamda hem alt yapımız hem de arazilerimiz mevcut. Çarşambaya bir üniversite çok yakışır." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.