"Çanakkale, inanç ve azmin destanıdır”

"Çanakkale, inanç ve azmin destanıdır”

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olduğunu ifade eden Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönü

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olduğunu ifade eden Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali  Ataman 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Ataman: “Vatanımızı, bayrağımızı, marşımızı emanet ettiğimiz ve edeceğimiz Sevgili Gençler, Çanakkale öyle bir destandır ki vereceğim şu örnekleri çok dikkatli okuyunuz. “Siperler arasındaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak...Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulmamacasına kamilen düşüyor. İkinciler onların yerine geçiyor...Fakat, ne kadar gıpta edilecek bir itidal ve tevekkülle biliyor musunuz? ...Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, hiç ufak bir korku ve endişe göstermiyor, sarsılmak yok... Okumak bilenlerin elinde Kur’an-ı Kerim cennete gitmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler kelime-i şehadet getirerek yürüyorlar. Emin olunuz ki, Çanakkale Savaşlarını kazanan bu yüksek ruhtur.” Bu Anadolu yiğitlerini Atatürk Nutuk’ta böyle anlattı.  Bu büyük destanda; cephaneliğin infilak etmesiyle gözlerinden olan Memiş’in, komutanın: “Vah evladım vah! Gözlerinden mi oldun? ” demesine karşılık: “Üzülme paşam, üzülme! Bu gözler göreceğini gördükten sonra bu hale geldi! ” şeklindeki cevabı vardı. Yine bu destanda; cephanesi bitmiş geri çekilen askerlere: “Düşmandan kaçılmaz! Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum! ” diyen Anafartalar, Conkbayır’ı muharebelerinin kahramanı “Mustafa Kemal” gibi yiğitler vardı.

İşte, Çanakkale Zaferi, vatan topraklarında huzur ve güven içinde yaşayabilmek için, malı ve canı ile büyük fedakârlıklar yapan bir milletin tüm dünyaya olan haklı göstergesidir. Türk milletinin, birlik ve dirlik içinde olduğu müddetçe; dayanışma duygusuyla, iman ve mücadele ruhuyla, her türlü badireyi atlatabilecek iradeye sahip olduğunun ispatıdır. Milletimizdeki ezelden beri gelen bağımsızlık tutkusunun destansı sayfalarından birisi olan Çanakkale Zaferi’ni kutlarken, Zaferin yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran 250 bin şehidimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.