Çam’dan Bakan Eker'e: Yolsuzluk Parasıyla Ne Kadar Yurttaş Refaha Ererdi?

Çam’dan Bakan Eker'e: Yolsuzluk Parasıyla Ne Kadar Yurttaş Refaha Ererdi?

CHP Milletvekili Musa Çam, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarında geçen para ile ne kadar tarımsal ve hayvancılık alanında yatırım yapılabileceğini sordu. Çam, "Söz konusu paralarla...

CHP Milletvekili Musa Çam, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarında geçen para ile ne kadar tarımsal ve hayvancılık alanında yatırım yapılabileceğini sordu. Çam, "Söz konusu paralarla tarım ve hayvancılık alanlarında yapılabilecek yatırımlarla ne kadar yurttaşımız refaha ererdi? Kabine ve yandaşlar zengin oldu, orası kesin." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2015 bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye devam ediliyor. Bakan Mehdi Eker’in sunumundan sonra muhalefet üyeleri söz aldı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti programlarının ‘kes-yapıştır’ yöntemi ile hazırlandığını ifade ederek, bunun hükümetin tarım politikasına da yansıdığını kaydetti.

Bakan Mehdi Eker’e yolsuzluk ve rüşvet iddiaları hakkında ne düşündüğünü soran Çam, "Söz konusu paralarla tarım ve hayvancılık alanlarında yapılabilecek yatırımlarla ne kadar yurttaşımız refaha ererdi? Kabine ve yandaşlar zengin oldu, orası kesin." dedi. Tarım alanlarının nasıl yağmalandığını görmek için Resmi Gazete’ye bakmanın yeterli olduğunu ifade eden Çam, "Hemen her gün Bakanlar Kurulu kararı ile enerji, madencilik ve tarım arazilerinin de içinde yer aldığı çok büyük alanlar ‘acele kamulaştırma’ adı altında kamulaştırılıyor." diye konuştu.

'ABD’DE YÜZDE 1, TÜRKİYE’DE YÜZDE 20'

Türkiye’de nüfusun dörtte birinin kırsalda yaşadığını kaydeden CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, çalışan beş kişiden birinin tarımla geçimini sağladığını, bu rakamın ABD ve AB’de yüzde 1’lerde olduğunu vurguladı. Bu durumun sosyal yaşamda sorunlara neden olduğunu kaydeden Ayaydın, Türk tarımın en büyük sorunun tarım alanlarının bölünmüşlüğünün yanı sıra işletme büyüklüğünün darlığı olduğunu söyledi. Ayaydın, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmüşlüğünün hükümetçe seneler sonra yani ancak 2014 yılın başında kanunlaştığını söyledi.

ADNAN KESKİN’DEN MEHDİ EKER’E: HAKAN BİLAL KUTLUALP’IN UÇAĞINA BİNDİNİZ Mİ?

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, İstanbul’un 6,5 kat arazinin ekilemez duruma geldiğini; Arjantin’den mısır, Şili’den angut, Cumhuriyet tarihinde ilk kez sap ve samanı dışardan ithal etmek durumunda kalındığını söyledi. Keskin, yanlış tarım politikaları yüzünden bu yıl üzüm üreticilerin kan ağladığını ifade ederek, çiftçilerin mağduriyetlerinden söz etti.

Eski Fenerbahçe yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp’ın pazarlık usulü ile kamudan iş aldığını iddia eden Keskin, Bakan Eker’e "Pazarlık usulü iş alan kişinin özel uçağı ile seyahat gerçekleştirdiniz mi? Bu seyahatlere karşı herhangi bir bedel ödediniz mi?" diye sordu.

HASİP KAPLAN: BALIĞIN NERESİ SİYASİ?

Bakan Mehdi Eker’in sunumunda GAP projesinden neden söz edilmediğini soran HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, vatandaşın fıstık diye bezelye yemeye başlatıldığından söz etti.

Avrupa Birliği ile balıkçılık faslının müzakereye açılamamasına 'siyasi değerlendirmelerin' gerekçe gösterildiğinin ifade edildiğini hatırlatan Kaplan, "Balığın neresi siyasi, bana izah eder misiniz?" diye sordu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.