Çakır:  Hakem kararları ön planda

Çakır: Hakem kararları ön planda

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Türkiye’de hakem kararlarının diğer ülkelere nazaran daha fazla ön plana çıktığını söyledi.

Cüneyt Çakır, kendilerine en çok yöneltilen sorulardan birinin “Avrupa’da ve Türkiye’deki hakemlik arasındaki fark”” olduğunu belirtti. Futbol izleyicileri, Avrupa’da daha çok oyuna konsantre olurken, Türkiye’de dikkatlerin hakemlerde olduğunu kaydeden Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “En önemli farkın, yönettiğimiz maçlarda, gerek oyuncu arkadaşlarımızın, gerek teknik heyetin, seyircilerin, maalesef enerjilerini hakem kararlarına yöneltmeleri olduğunu, futbol oynamaya yöneltmediğini görüyoruz. ‘Orada maç yönetmek daha kolay mı oluyor?’ diye soruluyor. Oyuncular top oynamaya, teknik heyetin direktiflerine dikkatini veriyor. Seyirciler de takımlarını destekliyor, itici güç olmaya çalışıyorlar. Biraz da saygı ortamıyla ilgili. Biliyorsunuz UEFA’nın sloganı bir iki yıl öncesine kadar Fair-play’di. Onursal Başkanımız Şenez Erzik’in de girişimiyle UEFA ‘saygı’ sloganını ön plana çıkardı. Sadece hakeme değil, karşı takıma, oyunculara ve herkese karşı saygı ortamı. Bizim ülkemize de bunu sağlamamız için önce saygı göstermemiz gerekir. Biz saygı göstereceğiz, sonra saygı bekleyeceğiz.”
Cüneyt Çakır, futbolcuların itirazlarından etkilenmediğini kaydederek, “Bizler üst düzeye gelmiş hakemler olarak, teknik anlamda kendimizi maça hazırlıyoruz. Baskıya nasıl karşı koyabileceğimizin eğitimini alıyoruz. Müsabakaya çıkmadan önce tüm faktörlerin hepsini gözden geçiriyoruz. Üst düzey hakem, yapılan baskılardan etkilenmez. Hakem sahada oyun kurallarını uygulayan kişidir. Yaptığınız itirazlarla vereceği kararları değiştiremezsiniz, sadece enerjinizi harcayarak kendinize zarar verirsiniz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.