Çakır başkanlığa adaylığını açıkladı

Çakır başkanlığa adaylığını açıkladı

CHP Konya İl Kadın Kollalarında 30 Haziranda yapılacak başkanlık seçimi öncesi Deniz İndibi Çakır, başkanlığa adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Kadın Kollaları’nda 30 Haziran’da yapılacak başkanlık seçimi öncesi Deniz İndibi Çakır, başkanlığa adaylığını açıkladı. Böylelikle CHP İl Kadın Kollarında başkanlığa adayı sayısı ikiye yükselmiş oldu.
Parti İl Teşkilatı binasında düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Deniz İndibi Çakır, “30 Haziran’da yapılacak olan il kadın kolları kongresinde başkan adayı olarak karşınıza çıkacağım. Partimizin kadınlarda artık daha fazla söz sahibi olsun diyerek yüzde otuz üçe çıkardığı kadın kotasında sadece boş sandalyeler doldurarak değil, alanlara inerek emek vererek ve mücadele ederek daha iyi ve güzel günlere gireceğimizi düşünüyorum. Özellikle yönetim listemdeki arkadaşlarımla birlikte bu alanda faaliyetler yaparak kadın dayanışmasının ve Konya’daki gizli kalmış kadın gücünü ortaya çıkarmanın farkına varmaya çalışacağız" dedi. Başkan seçilmesi halinde hedeflerinden de bahseden Çakır, “Konya’daki kadınlarımızın maalesef alanlardaki çalışma sahaları çok az. Cumhuriyet Halk Partili çok kadınımız var ama alanlara inerken bir takım eksiklikler yaşıyoruz. Özellikle bunun parti içerisindeki eğitim seminerleriyle birlikte Türkiye’de nasıl siyaset yapılacağını eğitimlerle birlikte öğretilerek bayanların siyasetin içerisinde daha aktif rol oynamasını sağlayacağız. Bunun yanında ilçelerdeki kadın örgütlenmelerimizin yeterli düzeyde olmadığını düşünüyorum. Bu örgütlenmelerin daha da artacağını ve artıracağımızı düşünüyoruz. Bununla birlikte de tabi ki kadınlarımızın erkeklerin yanında bir takım yerlerde daha fazla söz sahibi olabilmesi için gerekli neler varsa yönetim kurulundaki 12 arkadaşımla birlikte bu alanlarda çalışacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.