Çağrı Merkezi Sektörü İçin 'Ulusal Mesleki Yeterlilikler' Hazırlanıyor

Çağrı Merkezi Sektörü İçin 'Ulusal Mesleki Yeterlilikler' Hazırlanıyor

Çağrı merkezi sektörü için hazırlanan Ulusal Meslek Standartları'nın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Çağrı merkezi sektörü için hazırlanan Ulusal Meslek Standartları'nın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Ulusal Mesleki Yeterlilikler’in belirlenmesi ile bu kurumlardaki eğitim müfredatlarının sektörün ihtiyaçlarına göre şekilleneceğini bildiren ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, "İşe daha uygun bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip kişilerin sektörde istihdam edilmelerine olanak sağlanacak. Çalışanlarımız, mesleki yeterliliklerini uluslararası geçerliliği olan resmi bir belge ile tescil ettirebilecekler ve kendilerini geliştirerek meslekte kariyer planlarını daha doğru yapabilecekler." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olan MYK ile Çağrı Merkezleri Derneği'nin birlikte hazırladığı Ulusal Meslek Standartları’nın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından ‘Ulusal Mesleki Yeterlilikleri Hazırlama İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Proje kapsamında ‘Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi’ ve ‘Çağrı Merkezi Takım Lideri’ mesleklerini icra eden kişilerin sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikler belirlenecek.

ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİKLERDE YETKİLENDİRİLDİ

ÇMD, Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı tarafından çağrı merkezi sektöründeki müşteri temsilcisi ve takım lideri mesleklerine ilişkin Ulusal Mesleki Yeterlilikler’in hazırlanması konusunda yetkilendirildi. Çağrı merkezi sektörünün referans kuruluşu olan ÇMD tarafından hazırlanacak Ulusal Mesleki Yeterlilikler ile teknik/mesleki eğitim standartlarının ve yeterliliklerin geliştirilmesi, uygulanması ve bunlara ilişkin akreditasyon, yetkilendirme, denetim, ölçme, değerlendirme ve belgelendirmeye ilişkin kural ve faaliyetler belirlenecek.

Ulusal Meslek Standartları esas alınarak oluşturulacak Ulusal Mesleki Yeterlilik sisteminin amaçları ise eğitim ile istihdam ilişkisini güçlendirmek, öğrenme çıktıları için ulusal ve uluslararası standartlar oluşturmak, eğitim ve öğretimde kalite güvencesini temin etmek, yatay ve dikey geçişler için yeterlilikleri ilişkilendirmek, ulusal ve uluslararası kıyaslanabilirlik altyapısını oluşturmak, öğrenmeye ulaşmayı, öğrenmede ilerlemeyi, öğrenmenin tanınmasını ve kıyaslanabilirliğini sağlamak, hayat boyu öğrenmeyi desteklemek olarak sıralanıyor.

"MESLEKTE KARİYER PLANLARI DAHA DOĞRU YAPILABİLECEK"

ÇMD tarafından hazırlanan bu proje ile müşteri temsilcisi ve takım lideri mesleklerinin kamuoyu nezdinde meslek olarak algılanması noktasında büyük katkılar sağlanacağını belirten ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, şu bilgileri verdi:

"Çağrı merkezi sektörüne ilişkin eğitim veren kurumların sayısı her geçen gün artıyor. Ulusal Mesleki Yeterlilikler’in belirlenmesi ile bu kurumlardaki eğitim müfredatları sektörün ihtiyaçlarına göre şekillenerek, işe daha uygun bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip kişilerin sektörde istihdam edilmelerine olanak sağlanacak. Çalışanlarımız, mesleki yeterliliklerini uluslararası geçerliliği olan resmi bir belge ile tescil ettirebilecekler ve kendilerini geliştirerek meslekte kariyer planlarını daha doğru yapabilecekler. Firmalar tarafında ise işe alım süreçlerinde planlanan eğitim maliyetlerinde avantaj oluşturmakla birlikte zaman kaybı anlamında da önemli faydalar sağlanacak. Bu projenin sektörümüze sağlayacağı en büyük faydalardan birinin de iş gücü devir oranında oluşturacağı azalma olacağını önemle eklemek istiyorum."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.