Çağlayan'dan Enflasyon Yorumu: Maliyet Kanallı Bir Artış

Çağlayan'dan Enflasyon Yorumu: Maliyet Kanallı Bir Artış

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, değişen kur ve kur sepeti ile ilgili gelişmeleri dikkate alan Merkez Bankası (MB)’nın enflasyon tahminini yukarı yönlü oynatacağını söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, değişen kur ve kur sepeti ile ilgili gelişmeleri dikkate alan Merkez Bankası (MB)’nın enflasyon tahminini yukarı yönlü oynatacağını söyledi. Gelişen döviz kurlarının ve döviz sepetine göre Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin önemli bir fonksiyon olacağını belirten Çağlayan, "İster istemez maliyet kanallı bir enflasyon artışını öyle veya böyle getiriyor." dedi.

Çağlayan, Meksika Dışişleri Bakanı Jose Antonio Meade Kuribrena ve heyetini kabul etti. Kabulde gazetecilerin sorularını cevaplandırdan Çağlayan, enflasyon hedeflerinin değiştirilip değiştirilmeyeceğinin sorulması üzerine, Merkez Bankası’nın yapacağı açıklamalarda, gelişen döviz kurlarının ve döviz sepetine göre Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin önemli bir fonksiyon olacağını belirterek, "İster istemez maliyet kanallı bir enflasyon artışını öyle veya böyle getiriyor."dedi. Merkez Bankası’nın bu değişen kur ve kur sepeti ile ilgili gelişmeleri dikkate alacağını kaydeden Çağlayan, yukarı yönlü bir oynamanın olabileceği kaydetti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.