Bursa Barosu’nun Olağan Genel Kurulu Heyecanı

Bursa Barosu’nun Olağan Genel Kurulu Heyecanı

Bursa Barosu’nun Olağan Genel Kurulu, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Gerekli çoğunluğun sağlanmasının ardından geçilen Olağan Genel Kurul’a; çeşitli akademik odaların başkanları ile AK Parti Bursa...

Bursa Barosu’nun Olağan Genel Kurulu, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Gerekli çoğunluğun sağlanmasının ardından geçilen Olağan Genel Kurul’a; çeşitli akademik odaların başkanları ile AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, UÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz ile çok sayıda avukat katıldı.

Başkanlık Divanı’nın seçimi ardından Bursa Barosu’nun mevcut Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, "Biz göreve geldiğimizden bu güne kadar hiçbir meslektaşımızı yalnız bırakmadık. Tarafsız, bağımsız yargıyı istemek siyaset değildir." dedi.

Sinerjisi ve enerjisi yüksek bir ekip ile seçimlere girdiklerini söyleyen Demiröz, yarın gerçekleşecek olan organ seçimlerinin Bursa Barosu için hayırlı olmasını diledi.

Ekrem Demiröz’ün açılış konuşmasının ardından Bursa Barosu Yönetim Kurulu çalışma raporu, kesin hesap raporu, Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu çalışma raporları okunarak görüşmeye açıldı. Bu raporlar üzerine genel kurula katılanların sundukları görüşler sonrasında, raporların tümü oy birliği ile kabul edilirken, Bursa Barosu’nun Yönetimi ve Kurulları da oy birliği ile aklanmış oldu.

Bütçe oylamasının ardından konuşan Bursa Barosu Başkan Adayı Avukat Olcay Göçüm ise “Biz, baronun siyasi söylemlerin yoğun olarak dile getirildiği bir makam olmasını istemiyoruz. Baromuza ve mesleğimize kalıcı işler bırakmak için bu göreve talibiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun baroya kayıtlı tüm avukatların oylarına talibiz." şeklinde konuştu.

Yapılan oylama ve konuşmaların ardından Bursa Barosu’nun Olağan Genel Kurulu meslekte 25’nci yılını dolduran avukatlar için yapılan plaket töreni ile sona erdi. Bursa Barosu’nun organ seçimleri yarın BAOB Yerleşkesi’nde gerçekleşecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.