Burçlu Öğrencilere Kan Bağışının Önemi Anlatıldı

Burçlu Öğrencilere Kan Bağışının Önemi Anlatıldı

Türk Kızılayı Adana Kan Bağışı Merkezi ekipleri, Burç Vural Lisesi öğrencilerine ‘Toplumda Kan Bağışı Bilincinin Oluşturulması’ konulu seminer verdi.Seminerde Türk Kızılayı’nın faaliyetleri, kan bağışının önemi ve kimlerin...

Türk Kızılayı Adana Kan Bağışı Merkezi ekipleri, Burç Vural Lisesi öğrencilerine ‘Toplumda Kan Bağışı Bilincinin Oluşturulması’ konulu seminer verdi.

Seminerde Türk Kızılayı’nın faaliyetleri, kan bağışının önemi ve kimlerin kan bağışı yapabileceği gibi konular anlatıldı. Burçlu öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği seminerde kan bağışçısı kazanım uzmanı Onur Maruldalı ve Burcu Kaman, Kızılay ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.

Çok sayıda okulda seminer verdiklerini belirten Onur Maruldalı, öğrencilerden görmüş oldukları ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Onur Maruldalı, "Vermiş olduğumuz seminer sırasında ve sonrasında almış olduğumuz sorular bizi çok mutlu etti. Çünkü gerçekten Kızılay’ı tanımak isteyen ve gönüllü Kızılaycı olmak isteyen gençler gördük. Bu çok sevindirici bir durum." dedi.

Özel Burç Vural Lisesi Müdür Yardımcısı Haşim Tezcan ise yaptığı açıklamada, öğrencileri için önemli bir seminer programı düzenlediklerini kaydetti. İşin uzmanlarınca verilen seminerde; öğrencilere kan vermenin önemi ve sağlık açısından faydalarının anlatıldığını belirten Haşim Tezcan, "Kızılay’dan gelen arkadaşlarımız öğrencilerimize önemli bilgiler aktardı. Sonrasında ise çocuklarımızın kafasına takılan sorulara cevap verdi. Burç Vural Lisesi olarak kan ve organ bağışı yaygınlaştırmak amacıyla Kızılay yetkileri ile birlikte elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu konuda gençlerin bilinçlenmesini sağlamak ve gelecek yıllarda kan bağışı kampanyalarına katılımı adına bu projenin oldukça faydalı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Seminer sonrasında okulda Hatice Evgin başkanlığında Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ile birlikte isteyen öğrencilerin kan gruplarına bakıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.