Burç Vural Velileri En Güzel Aşureyi Yapmak İçin Yarıştı

Burç Vural Velileri En Güzel Aşureyi Yapmak İçin Yarıştı

Adana Burç Vural İlkokulu, Ortaokulu ve Anaokulu tarafından, veliler arasında ‘En Güzel Aşure Yarışması düzenledi. Okulda yapılan Aşure Günü kutlama programı kapsamında anneler arasında düzenlenen yarışmada ortaya oldukça hoş görüntüler...

Adana Burç Vural İlkokulu, Ortaokulu ve Anaokulu tarafından, veliler arasında ‘En Güzel Aşure Yarışması düzenledi.

Okulda yapılan Aşure Günü kutlama programı kapsamında anneler arasında düzenlenen yarışmada ortaya oldukça hoş görüntüler çıktı. Yarışma öncesinde Muharrem ayının anlam ve önemi anlatıldı. Konuşmalardan sonra ise anneler hünerlerini sergilemek üzere, aşure tencerelerinin başına geçerek, en güzel aşureyi yapmak üzere kolları sıvadı. Büyük ilgi ve beğeni toplayan yarışmada anneler hünerlerini sergilerken, çocuklar da yarışmaya katılan annelerine tezahüratlarla destek verdi.

Velilerin büyük bir özenle hazırladıkları aşureler ise oluşturulan jüri tarafından büyük bir titizlikle değerlendirildi. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ise Suzan Bilici birinci, Sema Tuna ikinci ve Nurten Eroğlu üçüncü olurken, Neslihan Tunç ve Nurten İrday ise mansiyon ödülü ile ödüllendirildi. Anneler tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan birbirinden lezzetli aşureler ise kutlamaya katılan konuklara ve okul öğrencilerine ikram edildi.

Okul Müdürü Ramazan Başol, velileri bir araya getirip birbirlerini tanımalarına vesile olmak istediklerini belirterek, Aşure Günü’nün anlam ve önemini de öğrencilere anlattıklarını söyledi. Kurum olarak bilinçli nesiller yetiştirmeyi temel amaç edindiklerini belirten Ramazan Başol, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza biz sadece ders vermiyoruz. Aynı zamanda onların güncel ve toplumsal konularda da bilinçlenmesini istiyoruz. Çocuklarımıza bu tür konuları sosyal faaliyet programlarımız ile anlatıyoruz. Etkinliklerimize iştirak eden tüm velilerimize teşekkür ederim." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.