Bülent Arınç: İncirlik Üssü İle İlgili Yeni Bir Durum Yok

Bülent Arınç: İncirlik Üssü İle İlgili Yeni Bir Durum Yok

Amerikan yönetiminin İncirlik Üssü’nün IŞİD’le mücadele konusunda kullanılmasına ilişkin Türkiye ile mutabık kalındığına dair açıklamasına hükümetten “Yeni bir durum yok” açıklaması geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet...

Amerikan yönetiminin İncirlik Üssü’nün IŞİD’le mücadele konusunda kullanılmasına ilişkin Türkiye ile mutabık kalındığına dair açıklamasına hükümetten “Yeni bir durum yok” açıklaması geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “İncirlik'le ilgili yeni bir durum yoktur. Bu aşamada sadece eğit donat kapsamında Türkiye tarafından önerilen bazı tesisler söz konusudur.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Saat 14.00'te başlayan toplantı yaklaşık 5,5 saat sürdü. Toplantı devam ettiği sırada Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bir basın toplantısı düzenledi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç’a ABD’nin İncirlik Üssü konusundaki açıklamaları soruldu. İncirlik ve diğer üslerin ABD savaş uçakları tarafından kullanması için anlaşma yapılıp yapılmadığı sorusuna cevaben Arınç, "İncirlik'le ilgili yeni bir durum yoktur. Bu aşamada sadece eğit donat kapsamında Türkiye tarafından önerilen bazı tesisler söz konusudur. Bunda da karar aşamasına gelinmemiştir. Suriye'de uçuşa yasak ve güvenli bölge tesisi dahil olmak üzere birlikte atılacak adımların paketi konusunda görüşmeler derinleştirilerek sürdürülecektir.” ifadelerini kullandı.

Mesud Barzani'nin Türkiye'nin Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne silah verdiğine ilişkin açıklamaları da sorulan Bülent Arınç, "Bence olumlu bir açıklamadır. Bu bir serzeniş eksiklik değil. Türkiye kendi çıkarlarını elinde tutmak zorundadır. Bizim Kuzey Irak'la ilişkilerimizin iyi olduğunu herkes iyi biliyor." diye konuştu.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Hizmet Hareketi’nin terör örgütü ilan edileceğine ilişkin iddialar da sorulan Arınç, "MGK'nın gündemini sayın Cumhurbaşkanı belirler. Gündemi nasıl belirleyeceğini hangi konuların görüşüleceğini bugünden bilmem mümkün değil." cevabını verdi. Arınç, HSYK'nın yeni yapısıyla tüm yargıyı kucaklayacağını ilgili de "HSYK ortaya çıkarır, mevcut sorunları asgariye indirir ve tüm yapıyı kucaklayacak faydalı işler yapar” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.