Bukarki: Kimsenin Geleceğimizi Karartmaya Hakkı Yok

Bukarki: Kimsenin Geleceğimizi Karartmaya Hakkı Yok

Kürt siyasetçi Medeni Seyret Bukarki, bu süreçte herkesin sağduyulu olması gerektiğini belirterek, “ Kimsenin geleceğimizi karartmaya hakkı yoktur” dedi. Bukarki, iktidarın 12 yıldır bölgedeki gençleri rehabilete etme adına bir çalışma...

Kürt siyasetçi Medeni Seyret Bukarki, bu süreçte herkesin sağduyulu olması gerektiğini belirterek, “ Kimsenin geleceğimizi karartmaya hakkı yoktur” dedi. Bukarki, iktidarın 12 yıldır bölgedeki gençleri rehabilete etme adına bir çalışma yapmadığını, hazırlanan torba yasayla da bölgedeki sorunların çözülemeyeceğini kaydetti.

Kürt siyasetçi Medeni Seyret Bukarki, yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde yaşadığı olayların bir daha yaşanmaması için herkesin sağduyuyla hareket etmesi gerektiğini belirten Bukarki, “Bu cennet vatan hepimize yeter, yeter ki paylaşmasını bilelim. Birbirimizi sevmeye biliriz ama birebirimize saygı göstermek zorundayız. Bu münasebetle halkların kardeşliğini tesis edebiliriz yoksa ülkemizin ve 76 milyon insanımızın geleceğini kimsenin karartmaya hakkı yoktur. Bu büyük vebalin altında herkes ezilir bunun altından hiç kimse kalkamaz.” diye konuştu.

Yaşanan gerginlikten herkesin ders çıkarması gerektiğini anlatan Bukarki, “Herkes aklını başına almalı ve geleceğe dair bütün projelerini ve yapılabilecek ne varsa masaya yatırıp ortak bir doğru zemin oluşturma konusunda bir konsensüs oluşturulması lazım. Aksini düşünürsek burası Irak, Suriye veya Ortadoğu’nun gerici aşiret devletlerinden bir farkı kalmaz. Ortalık cehenneme döner.” dedi.

43 kişinin hayatını kaybettiği olayların bölgede yaşananları yeniden gündeme getirdiğini anlatan Bukarki, “Bu insanların rehabilite edilmesi için mevcut iktidar 12 yıllık sürede hiçbir adım atmamıştır. Ben buradan hükümette ve sayın Davutoğlu’na sesleniyorum bu konu ile ilgili derhal tedbir alıp konuya el atması lazım. Her şeyden önce bir kiriz komisyonu oluşturulmalı Türkiye geneline yayılmış bu suça bulaşan çocukları tespit edip topluma kazandırmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.