Btü'nün Yabancı Öğrencileri Kahvaltıda Biraraya Geldi

Btü'nün Yabancı Öğrencileri Kahvaltıda Biraraya Geldi

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'de eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler tanışma kahvaltısında biraraya geldi.Türk kültürünün önemli bir unsuru olan kahvaltı kültürünü yaşatarak...

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'de eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler tanışma kahvaltısında biraraya geldi.

Türk kültürünün önemli bir unsuru olan kahvaltı kültürünü yaşatarak öğretmek için düzenlenen etkinlikte Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy öğrencilerle tek tek tanıştı. Etkinlikte Türkçe pratik yapma fırsatı bulan yabancı uyruklu öğrencilerin kaynaşması ve Türk kültürünü yaşayarak öğrenmeleri sağlandı. Öğrenciler, düzenlenen etkinlikten ve Rektör Prof. Dr. Ersoy’un yakın ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Etkinlikte kısa bir konuşma gerçekleştiren Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, öğrencilerin motivasyonu, adaptasyonu ve başarısı için her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Ersoy, “Burada sizlere sadece Türkçeyi değil, Türk kültürünü, Türk misafirperverliğini de öğreteceğiz. Kaliteli ve nitelikli bir eğitim alacağınızdan şüpheniz olmasın. Hepinize ailemize hoş geldiniz diyor, eğitiminiz süresince ve tüm yaşantınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.