Btso, Başarıyı ‘konsey Yapılanması’ İle Toplumla Birlikte Sağlayacak

Btso, Başarıyı ‘konsey Yapılanması’ İle Toplumla Birlikte Sağlayacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeni dönemde ‘Konsey Yapılanması’ gibi farlı bir oluşuma gideceklerini belirterek, “BTSO çatısı altında 16 tane konsey oluşturuyoruz.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeni dönemde ‘Konsey Yapılanması’ gibi farlı bir oluşuma gideceklerini belirterek, “BTSO çatısı altında 16 tane konsey oluşturuyoruz. Bu konseyler yakın zamanda çalışmaya başlıyor. Bu konseyin yüzde 65’i BTSO Meclisi içinden, yüzde 35’i de meclis dışından oluşacak.” dedi.

    Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şule Altun ve Prof. Dr. Arif Karademir de hazır bulundu. Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, bir teknik üniversite olarak, sanayinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, toplum ve sanayinin beklentilerine bakıldığında, BTÜ’nün Bursa için önemli olduğunu söyledi.

    "SİZ İSTEYİN BİZ YOK DİYELİM"

    Sanayi ve sanayiciden beklentilerinin çok büyük olduğunu anlatan Rektör Sürmen, “Sanayicilerimize ‘Lütfen bizden bir şey isteyin’ diyoruz. Her sanayici bizden bir şey istese, biz dünya kadar iş yapmış oluruz. Siz yeter ki bize gelin, yapamayacağımız bir şey ise biz size yok diyelim. Altından kalkamayacağımız işler için bu yok cevabı, gelişmekte olan bir üniversite için çok önemli bir cevaptır. Neden? Yapamayacağımız bir şeyi keşfetmiş oluruz. Demek ki böyle bir şeye ihtiyaç var ve biz bunun ön çalışmalarını yaparak kendimizi o yönde geliştirme fırsatı yakalarız.” dedi.

    KONSEY YAPILANMASI GELİYOR ---

    BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise BTÜ’nün Bursa sanayisine önemli hizmetler vereceğine inandığını belirterek, “Yıllarca teknik üniversite ihtiyacımızı dillendirdik. En sonunda sanayinin, üretimin başkenti dediğimiz Bursa, BTÜ ile buna kavuştu. Mühendislik anlamında Bursa’da ciddi bir beklenti söz konusu. BTÜ, bu beklentileri üstlendiği misyon çerçevesinde giderecektir.” dedi.

    BTSO’da farklı bir ‘Konsey Yapılanması’nın olacağına değinen İbrahim Burkay, “BTSO çatısı altında 16 tane konsey oluşturuyoruz. Bu konseyler yakın zamanda çalışmaya başlıyor. Her konseyde akademisyenlerimiz de olacak. Bu konsey yapılaşmasıyla, sizlerin de üzerinde önemle durduğu üniversite-sanayi işbirliği için doğal bir ortam oluşturmuş oluyoruz. Kısacası bütün paydaşları bir araya getirdiğimiz bir konsey yapısı olacak. Bu konseyin yüzde 65’i BTSO Meclisi içinden, yüzde 35’i de meclis dışından oluşacak.” şeklinde bilgi verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.