Brezilya'da Mahkumlarla Anlaşma Sağlandı, Hapishane İsyanı Sona Erdi

Brezilya'da Mahkumlarla Anlaşma Sağlandı, Hapishane İsyanı Sona Erdi

Brezilya’nın Parana eyaletindeki bir hapishanede Pazar günü sabah saatlerinde başlayan isyan, 45 saat süren pazarlık sonrası sabaha karşı 03.30 sularında sona erdi. Mahkûmlar rehin tutulan 2 gardiyanı serbest bırakırken, isyanda toplam 5 kişinin...

Brezilya’nın Parana eyaletindeki bir hapishanede Pazar günü sabah saatlerinde başlayan isyan, 45 saat süren pazarlık sonrası sabaha karşı 03.30 sularında sona erdi. Mahkûmlar rehin tutulan 2 gardiyanı serbest bırakırken, isyanda toplam 5 kişinin öldüğü 25 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Hapishanenin aşırı doluluğundan şikâyet eden mahkûmlar, rehinelerin, ancak 600 kişinin başka bir cezaevine nakledilmesi karşılığında serbest bırakılacağını duyurdu. Bunun üzerine harekete geçen Adalet Bakanlığı, toplam 708 mahkûmu gruplar halinde başka eyaletlere taşıdı. Ölen mahkûmları sabah saatlerinde teslim alan güvenlik görevlileri, iki kişinin boğazının kesilerek, iki kişinin de çatıdan atılarak hayatını kaybettiğini doğruladı. Hayatını kaybeden son mahkûm hakkında ise bilgi verilmedi.

Ayaklanmanın bitirilmesi ve rehinelerin bırakılması için müzakere yürüten heyet, mahkûmların taleplerini ziyaret koşullarının iyileştirilmesi, yemek kalitesinin artırılması ve cezaevi yönetiminin mahkûmlara iyi davranması şeklinde sıraladı. Rehinelerin salıverilmesi ve cenazelerin teslim alınmasının ardından, sabah saatlerinde hasar tespit için içeriye giren yetkililer, hapishanenin iç kısmının yüzde 80 oranında tahrip edildiğini bildirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.