Bozdağ: Doğru İşi Yapanları Hiçbir Kirli Kampanya Kirletemez

Bozdağ: Doğru İşi Yapanları Hiçbir Kirli Kampanya Kirletemez

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı’nda yaşanan böcek kriziyle ilgili, “Bu teşkilatı karalamak, kirletmek isteyen pek çok yapı olabilir.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı’nda yaşanan böcek kriziyle ilgili, “Bu teşkilatı karalamak, kirletmek isteyen pek çok yapı olabilir. Bu çerçeveden bu teşkilatın ne kadar yararlı olduğunu görmek bakımından da son derece önemlidir. Bu teşkilat Türkiye’nin yüz akı teşkilatlardan bir tanesi, başarıyla işlerini sürdürecek. Doğru işi yapanları, doğru adım atanları hiçbir kirli kampanya kirletemez” dedi.

Moldova'nın başkenti Kişinev’de temaslarda bulunan Bozdağ, buradaki Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı’nda yaşanan böcek olayıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümünü kendi sorunları gibi gördüklerini belirten Bozdağ, dışarıyla içeriyi ayırt etmeyen bir anlayışı hayata geçirmek için mücadele verdiklerini söyledi. Bu vesileyle bir teşkilat kurduklarını ifade eden Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu’nun başarılı bir şekilde dünyanın neresinde bir vatandaşımız, soydaşımız ve akrabamız varsa, tereddütsüz orada olmayı şiar edinen bir kuruluş olduğunu ifade etti.

Ülkemizde ilk defa böyle bir yapının oluştuğuna değinen Bozdağ, daha önce bu konularla ilgilenen başka birimler olduğunu hatırlattı. Teşkilatın başarılı hizmetler verdiğine vurgu yapan Bozdağ, “Vermeye devam edecek, son günlerde bu teşkilatla ilgili yaşanan tartışmaları siz de takip ediyorsunuz. Bu teşkilatı karalamak, kirletmek isteyen pek çok yapı olabilir. Bu çerçeveden teşkilatın ne kadar yararlı olduğunu görmek bakımından son derece önemlidir. Bu teşkilat Türkiye’nin yüz akı teşkilatlardan bir tanesi, başarıyla işlerini sürdürecek, bu güne kadar sürdürdü bundan sonra da sürdürecek. Doğru işi yapanları doğru adım atanları hiçbir kirli kampanya kirletemez. Kirletmesi de mümkün değildir. Bu teşkilat bir noktada Türkiye’nin diaspora bakanlığıdır. Böylesi güçlü bir yapıdır. Bu güçlü yapı güçlü bir biçimde yoluna devam edecektir. Nerede bir soydaş, nerede bir vatandaş, nerede bir akraba varsa; orada olmayı temel hedef edinen bir teşkilattır” dedi.

“ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKKI ANNE VE BABANIN SAHİP OLDUĞU KÜTÜĞE GÖRE YAPILIR”

Almanya’da bakıcı ailenin, bakmakta olduğu bir Türk çocuğunun dinini değiştirmek için mahkemeye başvurmasını da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bakıcının böyle bir müracaat hakkına sahip olmadığını vurguladı. Böyle bir müracaatın insan haklarına aykırı olduğunu kaydeden Bozdağ, “Çünkü çocukların eğitim hakkı anne ve babanın sahip olduğu kütüğüne göre yapılır. Uluslararası sözleşmelerle teminat altına alınır. Her anne ve baba çocuğunun din eğitimi dâhil diğer eğitimlerini kendi anlayışına göre verme, verdirme hakkına haizdir. Hukuk devletleri de bu hakları teminatla yükümlüdür. Bunu ihlal eden birisi varsa hukuk devleti bunun karşısında durur.” şeklinde konuştu.

Mahkemenin bu talebi reddedeceğini ifade eden Bozdağ, hukuk ve insan haklarının bunu emrettiğini söyledi. Bozdağ, olayı büyükelçilik ve teşkilatlarının takip ettiğini kaydetti.

“TÜRK MİLLETİ TARİH SAHNESİNDE İLK DEFA KENDİ CUMHURBAŞKANINI BİZZAT SEÇECEK”

Yurtdışında yaşayan pek çok vatandaşın oy kullanmakta sıkıntı yaşadığına değinen Bozdağ, atılan adımlarla bundan sonra yurtdışındaki Türk vatandaşların seçim vakti geldiği zaman konsolosluklarda veya ilgili hükümetlerin gösterdiği yerlerde kurulacak sandıklarda mahallesinde oy kullanır gibi oylarını gönül huzuru içinde kullanabileceklerini belirtti.

İlk oy kullanımının 2014’ün Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde olacağını belirten Bozdağ, “İki tane ilk bir araya geliyor bu seçimde. Bir, ilk defa Türk milleti tarih sahnesinde çıktığı günden beri kendi cumhurbaşkanını bizzat kendi seçecek. Bundan önce doğrudan cumhurbaşkanı, devlet başkanı seçme imkânı milletimizde yoktu. İkinci ise yurt dışındaki vatandaşlarımız bulunduğu yerde özgürce sandıkta oy kullanma imkânı bulacaktır. Bunun da hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.