Böyle belediyecilik olmaz

Böyle belediyecilik olmaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Teşkilatı, Konya Büyükşehir Belediyesinin 10 Kasım 2011 tarihinde almış olduğu açık öğretim fakültesi ve açık öğretim lisesi öğrencilerine yönelik indirimli elkart

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Teşkilatı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Kasım 2011 tarihinde almış olduğu açık öğretim fakültesi ve açık öğretim lisesi öğrencilerine yönelik indirimli elkart uygulamasını iptal etmesi kararını değerlendirmek için il binasında basın toplantısı düzenledi. Bu uygulamayı doğru bulmadıklarını söyleyen BBP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk, “Belediyelerin asli görevi bulundukları yerleşim yerlerini daha müreffeh bir ortamda yaşanabilir yapmaktır. Beldesinde yaşayanları, her türlü imkânlardan yararlandırmalı. Aç ve açıkta kimseyi bırakmamalıdır. Öğrencilerimizden alınacak üç kuruşun hesabı yapılmamalıdır. Belediyemizin öğrenciler aleyhine almış olduğu bu karar halkın gerçeklerine uymayan ve halktan kopuk bir karardır” dedi. Bu kararı eşitsizlik olarak değerlendiren Öztürk, “Bu alınan karar açık öğretim fakültesi ve lisesinde okuyan öğrencilerle, diğer liselerde okuyan öğrenciler arasında eşitsizliğe neden olacaktır” diye konuştu.

Ulaşımın öğrenciler için bir sıkıntı olduğunu dile getiren Öztürk, “Zaten günümüzde öğrencilerin sıkıntılarından biri de ulaşıma ödenen paradır. Bu da yetmiyormuş gibi, Konya Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin verilmiş haklarını geri almaktadır. Hâlbuki halkı düşünen yöneticiler verilen hakkı geri almayacağı gibi, daha da kolaylaştırıcı iyileştirmeler yapması gerekmektedir. Konya’yı Türkiye’nin en ucuz ve huzurlu şehri ilan edip sonra da böylesi bir kararın alınmış olması reklam yapmaktan başka bir şey değildir” diyerek bu uygulamanın yanlış olduğunu bir kere daha dile getirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kışa hazırlıksız yakalandığını belirten Öztürk, “Yaşadığımız kış şartlarında şehrimizde yaşayanların çektiği çileyi hepimiz görmekteyiz. Belediyelerimizin yağan 30 santimetre karla birlikte ne kadar hazırlıksız olduğunu ve sınıfta kaldığını hepimiz bir kez daha gördük. Kenar mahallelerimizde ve sanayilerimizde daha belediye ekiplerinin uğramadığı sokaklarımız mevcuttur” ifadelerini kullandı. Kaldırım taşlarının bozuk olmasına da değinen Öztürk şunları söyledi: “Daha birkaç ay önce Mevlana'yı anma etkinliklerinden hemen önce şehrimizde yapılan kaldırım taşları düzenlemeleri göz boyama ve makyaj yapmaktan öteye gidememektedir. Belediyecilik makyaj yapmakla olmuyor. Şehrimizin sorunlarını esastan çözmek gerekiyor.” 

MUSTAFA ÖZÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.