Boydak: Sanayici İçin Ekonomik İstikrar Önemli

Boydak: Sanayici İçin Ekonomik İstikrar Önemli

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, sanayici için en önemli olanın ekonomik istikrar olduğunu ifade etti.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, sanayici için en önemli olanın ekonomik istikrar olduğunu ifade etti. Boydak, Türkiye’nin ekonomisinin istikrarlı bir şekilde devam ediyor olmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Dünyada herkesle, özellikle komşularıyla barış içinde olması, kimsenin dinine, imanına, mezhebine bakmadan komşularımızla barışık bir ülke olmayı hayal ediyoruz.” dedi.

Mustafa Boydak, KAYSO Meclis Toplantısı’nda Türkiye ve dünya gündemi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Boydak, dünyada herkesle, özellikle komşularıyla barış içinde olunması, kimsenin dinine, imanına, mezhebine bakmadan komşularımızla barışık bir ülke olmayı hayal ettiklerini ifade ederek, “Bu süreçte Türkiye'nin varsa eksiklerini gidererek, bu zihniyetini sürdürmesini arzu ediyoruz. Sanayici tarafından baktığımız zaman da beklentimiz istikrarlı büyümedir. Elbette memlekette seçimler olur. Cumhurbaşkanlığı, yerel ve genel seçimler yapılır. Ancak ülkeyi taşıyan iş dünyasıdır. İş dünyamızın temel ihtiyacı da ekonomik parametre, makro ekonomik dengelerin istikrarlı sürdürülmesidir. Dış dünyanın bizi olumlu algılamasıdır. Özel sektör olarak bankacılık, sanayici, ticaret erbabının yurt dışı ile ciddi ilişkilerimiz var. Dış dünya ile iyi ilişkiler içinde olmalıyız. Dışarıdan Türkiye ve benzeri ülkeler için olumsuz senaryolar olsa da biliyoruz ki olağanüstü bir yanlışlık yapılmazsa Türkiye yoluna devam edecek. Yeter ki kendi içimizde bölünmeyelim, kendi içimizde problemler oluşturmayalım.” diye konuştu.

Boydak, ülkenin kendi kaynaklarıyla büyüyemediğini belirterek, şunları söyledi: “Kendi kaynaklarımız büyümede bizi finanse etmeye yetmiyor. Dolayısıyla dış ve modern dünyayla sürekli ilişki içerisinde olması gereken bir yapımız var. Hazinemizin dış borçları, gayrisafi milli hasıla makul seviyelere geldi ama özel sektörün ciddi ilişkileri var yurt dışında. Buna göre yurt dışından soyutlanmamız gibi bir şey söz konusu değil.”

İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği ilk 500 listesine Kayseri'den giren firmaları kutlayan Boydak, Kayseri'den bu sayının artması ve ikinci 500 grupta daha çok firma olması temennisinde bulundu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.