Boyabat Anadolu Lisesi Yurda Kavuştu

Boyabat Anadolu Lisesi Yurda Kavuştu

Sinop’un Boyabat ilçesinde yapımı tamamlanan Türk Telekom Anadolu Kız ve Erkek Lisesi Pansiyonu yapılan resmi törenle açıldı. 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurt, bir yıl içerisinde tamamlandı. 126 erkek ve 76 kız öğrencinin kalacağı...

Sinop’un Boyabat ilçesinde yapımı tamamlanan Türk Telekom Anadolu Kız ve Erkek Lisesi Pansiyonu yapılan resmi törenle açıldı. 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurt, bir yıl içerisinde tamamlandı.

126 erkek ve 76 kız öğrencinin kalacağı yurdun açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, eğitime kazandırılan bu bina ve eğitim yuvaları ile Sinop ve Boyabat’ın eğitim kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Eğitime kazandırılan yurtlarla artık öğrencilerin 20-30 kişilik odalar yerine daha konforlu ve rahat olan 4-5 kişilik odalarda kalmalarını sağladıklarını ifade eden Karataş, "Yaptığımız binalarda çağın gerektirdiği her türlü imkanın olmasını istiyoruz. Buralarda çocuklarımız anne ve babalarının temin ettiği imkanların aynısından faydalanmalarını istiyoruz. Hatta daha iyisini vermek istiyoruz." dedi.

Açılış törenine katılarak kısa birer konuşma yapan Vali Yavuz Selim Köşger ve Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, pansiyonun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öğrenci yurdu ve okulun açılış törenlerine TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Vali Yavuz Selim Köşger, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Boyabat Belediye Başkan Vekili Mehmet Sarıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Folklor gösterilerinin ardından açılış yapılan TT Anadolu Lisesi yurdu, 3 katlı ve 200 öğrenci kapasiteli. Ayrıca yurdun açılışını ardından yapımı tamamlana 18 derslikli Sarıağaççayırı Köyü İlkokulu’nun açılışı da yapıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.