Bor madenine sahip çıkalım!

Bor madenine sahip çıkalım!

CHP Seydişehir İlçe kongresinde konuşan Milletvekili Atilla Kart, Seydişehirde sessiz kalırsak bor madenlerinin de aynı şirkete geçeceğini ve bunun karşısında hep birlikte mücadele edilmesi gerektiği

CHP Seydişehir İlçe kongresinde konuşan Milletvekili Atilla Kart, Seydişehir’de sessiz kalırsak bor madenlerinin de aynı şirkete geçeceğini ve bunun karşısında hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Seydişehir İlçe kongresi Belediye düğün salonunda, CHP il başkanı Cumhur Koyuncu, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Konya Milletvekili Atilla Kart, il yönetim kurulu üyeleri, eski il başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları, belediye başkanları, partililer ile siyasi parti ve oda temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Divan başkanlığını Şevket Bölükbaş’ın yaptığı CHP Seydişehir kongresinde delegelerin talebi üzerine seçime çarşaf listeyle gidildi. Mevcut başkan Namık Özden ve Mustafa Vural ilçe başkanlığına aday oldu. 119 delegenin 86’sının oy kullandığı kongrede Namık Özden yeniden CHP Seydişehir İlçe başkanlığına seçildi. Kongrenin açılışı sırasında konuşan CHP Seydişehir İlçe başkanı Namık Özden, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “ Partimizin büyümesi için hep birlikte çalışacağız. Gitmediğimiz yer ve insan kalmamalıdır. Onların sorunlarına ve isteklerine talep verebilirsek partimiz güçlenecektir” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Konya Milletvekili Atilla Kart’ta konuşmasında, hükümetin özelleştirmelerde yanlış yaptığını, soyguna ve talana devam ettiğini belirterek, “Devrimci nutukları atanlara sesleniyorum AKP ve Emperyalizmle mücadele etmek istiyorsan işte Seydişehir başka yere gitmeye gerek yok. Ülkemiz iç ve dış politikada kaybeden bir ülke durumuna geldi. Bu acı tabloya rağmen ülkemizin toz pembe gösterilmesi de vahimdir. Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısı, toplumsal yapısı bozuluyor. Biz, Türkiye Cumhuriyetinin üniter, toplumsal ve ekonomik yapısının bozulmaması için buradayız’’ dedi.

BAŞBAKAN ALMANYA’YA GİDEMEYECEK

Başbakanın İnsanlığa hizmet ettiği için Almanya’da kendisine verilecek ödülü almaya gidemeyeceğini iddia eden Atilla Kart, "Gaz promun başkanlığını yapan Almanya Sosyal Demokrat Parti Başkanı ve maden işçilerini temsil eden vakıf Türkiye Cumhuriyetinin başbakanına insanlığa hizmet etmesinden dolayı bir ödül verecek. Başbakan Afganistan’da helikopter kazasını gerekçe gösterdiği için gidemiyor. Esas nedeni ise orada kendisine yönelik büyük bir tepki var ondan gidemiyor. Gidemeyecekte. Normal şartlardan dolayı ödül alacaksa bundan memnun oluruz. Ama başbakan bu ödülü ne ölçüde hak ediyor sorgulamak gerekir. Türkiye’de ayrımcılık yapan başbakan Türkiye’nin tamamını temsil edebilir mi? Anayasa kurumlarını çatıştıran başbakan bölücülük yapıyor, korku ve baskı iklimi yaratıyor. Sivil toplum örgütlerini tehdit ediyor. Türkiye’yi bölgenin marketi haline getirdi. Özelleştirmelerle kurumların içini boşalttı onun için insanlığa hizmet etmiyorsun ihanet ediyorsun ve bu ödülü hak etmiyorsun’’diye konuştu

SEYDİŞEHİR’DE HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM

Seydişehir Özelleştirmesine değinen Kart, "Özelleştirme idaresi sizin kazanımlarınıza sahip çıkmadı ve davadan feragat etti. CHP olarak 2007 yılındaki o mücadeleci ruhunuzu takdir ediyoruz ama şunu bilsinler ki, kazanılmış davalar uygulanmayacak öyle mi? Bu durum Başbakan ve özelleştirme idaresinin suç ilişkisinde işbirliği yapması anlamına gelir. Sizleri yeniden ayağa kalkmanız için fırsat doğdu burada devrimcilik nutukları atanlara sesleniyorum mücadeleyi sürdürmeniz gerekir. Seydişehir sessiz kalırsa Bor madenleri de aynı şirkete geçecektir. Öyle ise hep birlikte mücadele edelim. Bu mücadele meşalesini CHP her zaman yaktı.  Seydişehir yanımızda olacak mı? Emperyalizmle mücadele etmek istiyorsanız işte Seydişehir başka yerlere mücadele etmek için gitmenize gerek yok’’açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.