Bölgesel Savaşlar, Körfez Havayollarına Pahalıya Mal Oluyor

Bölgesel Savaşlar, Körfez Havayollarına Pahalıya Mal Oluyor

Ortadoğu ve diğer bölgelerde devam eden karışıklık ve savaş nedeniyle rotalarını değiştirmek zorunda kalan Körfez merkezli havayollarının petrol faturalarının daha da yükseldiği bildirildi.Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı...

Ortadoğu ve diğer bölgelerde devam eden karışıklık ve savaş nedeniyle rotalarını değiştirmek zorunda kalan Körfez merkezli havayollarının petrol faturalarının daha da yükseldiği bildirildi.

Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı uçağın doğu Ukrayna üzerinde uçarken füzeyle düşürülmesinin ardından bir çok havayolu, karışıklığın olduğu tüm bölgelerin üzerinden geçen rotalarını değiştirme kararı almıştı.

Abu Dabi’de basılan The National gazetesine konuşan JLS Danışmanlık müdürü John Strickland, Irak, Suriye ve Gazze gibi bölgelerde şiddetin artması neticesinde Körfez merkezli havayollarının petrol harcamalarının da yükseldiğini söyledi.

Yetkili, havayollarının aslında uçuş rotalarını birçok sebepten dolayı değiştirme konusuna yabancı olmadığını fakat son zamanlarda görülen kısıtlamalı veya yasak uçuş sahalarının orantısız şekilde Körfez havayollarını etkilediğini belirtti.

Rota değişimi nedeniyle uçuş süresinin arttığını ve dolayısıyla maliyetlerin yükseldiğini belirten Strickland, bunun havayolları için bir baş ağrısı olsa da kabullenmek zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.