Bm Suriye Araştırma Komisyonu, Katliam İddialarını Doğruladı

Bm Suriye Araştırma Komisyonu, Katliam İddialarını Doğruladı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye’de devam eden katliamlar ile ilgili ilk bağımsız raporunu yayınladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye’de devam eden katliamlar ile ilgili ilk bağımsız raporunu yayınladı. Komisyon Suriye’de en az sekiz katliam yapıldığını tespit ettiklerini duyurdu.

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu raporuna göre son bir buçuk yılda Esed rejimi veya destekçileri tarafından en az sekiz katliam yapıldığının tespit edildiğini bildirdi. Komisyon, "Bütün tarafların işlediği ihlaller, çatışmanın yoğunluğuyla beraber artmaktadır." yorumunda bulundu.

Uluslararası alanda farklı müdahale seçeneklerinin konuşulduğu bir ortamda yayınlanan raporda, savaşı sona erdirmek için uluslararası alanda neyin yapılacağı kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığına odaklansa da kayıpların çoğunun konvansiyonel silah saldırılarından kaynaklandığı vurgulandı. Komisyon üyeleri, silahları kullananların yargı önünde hesap vermesi gerektiğine işaret ederken, bu yöntemleri kullanan herkesin caydırılması gerektiğine işaret etti.

BM raporunda Suriye'de şu ana kadar on binlerce kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, 6 milyon insanın evlerini terk ettiğini açıkladı. Geçen zamanda siyasi bir çözümün bulunamaması mevcut durumun ortaya çıkmasında en büyük neden olarak gösterilirken, "Bütün tarafların işlediği ihlaller, çatışmanın yoğunluğuyla beraber artmaktadır." denildi.

Son bir buçuk yıl içerisinde Esed rejimi veya destekçileri tarafından en az sekiz, muhalif güçler tarafından ise bir katliam yapıldığının belirlendiği belirtilerek, dokuz katliam iddiasının ise araştırılacağı bildirildi.

Ülkede bir an önce düşmanlıklara son verilmesi, müzakereler yoluyla siyasi çözüm bulunması gerektiği vurgulanan açıklamada, askeri seçeneğin ülkedeki acıları artıracağı görüşü ifade edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.