Bm, Pakistan’da 81 Kişinin Öldüğü Kilise Saldırısını Kınadı

Bm, Pakistan’da 81 Kişinin Öldüğü Kilise Saldırısını Kınadı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, dün Pakistan’da 81 kişinin ölümüyle sonuçlanan kilise saldırısını şiddetle kınadıklarını açıkladı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, dün Pakistan’da 81 kişinin ölümüyle sonuçlanan kilise saldırısını şiddetle kınadıklarını açıkladı. Ban, Pakistan hükümetine de adaletin hızlı bir şekilde sağlanması çağrısında bulundu.
BM Sözcüsü Martin Nesirky tarafından yapılan açıklamada, Ban Ki-Moon’un 81 kişinin öldüğü 140 kişinin de yaralandığı saldırıyı dehşet verici olarak tanımladığı ve şiddetle kınadığı kaydedildi. Açıklamada Ban'ın Pakistan halkına, hükümetine ve ölenlerin yakınlarına taziyede bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, BM’nin ülkede baş gösteren şiddet ve terörizm karşısında Pakistan hükümetiyle dayanışma içersinde bulunacaklarını ve Pakistan hükümetinin şiddet olaylarını sonlandırmaya yönelik çabalarına ara vermeden devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

SALDIRIYI BAŞBAKAN NAVAZ ŞERİF DE KINAMIŞTI

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, dün akşam saatlerinde Londra'da yaptığı açıklamada İslamiyet ile ilgisi bulunmayan bu zalimane saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.
Ülkedeki bütün partilerin Taliban ile diyaloğa evet dediğine değinen Şerif, bu tür saldırıların halkın barış umudunu ve isteğini kırdığını belirtti.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR
Taliban bağlantılı Cundullah örgütünün üstlendiği saldırıyı başta başkent İslamabat olmak üzere ülkenin bazı bölgelerinde protesto eden Hristiyan halk, hükümetten güvenlik tedbirlerinin artırılmasını talep ediyor. 3 günlük yas ilan ettiklerini belirten Peşaver Başpiskoposu Sarfarz Hemphray yaptığı açıklamada, ülkedeki Hristiyanların can güvenliklerini sağlamadığı için hükümeti ve güvenlik güçlerini suçladı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.