Bm: Demokratik Kongo’da 80 Bin Kişi Son Bir Ayda Yerinden Oldu

Bm: Demokratik Kongo’da 80 Bin Kişi Son Bir Ayda Yerinden Oldu

Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamada, Demokratik (Dr) Kongo’da hükümet güçleri ve isyancılar arasında çıkan çatışmalarda son bir ayda yaklaşık 80 bin kişinin evlerini terk ettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamada, Demokratik (Dr) Kongo’da hükümet güçleri ve isyancılar arasında çıkan çatışmalarda son bir ayda yaklaşık 80 bin kişinin evlerini terk ettiği bildirildi. BM, çatışmaların devam ettiği bölgede acil yardıma ihtiyaç duyulduğunu duyurdu.

BM Demokratik Kongo Cumhuriyeti Misyonu (MONUSCO) sözcüsü Madnodje Mounoubai basına yaptığı açıklamada, "Silahlı isyancılar ülkede tecavüz, kaçırma ve diğer suçların failleri. Halkın can mal güvenliği yok. Ormanlardaki isyancıların korkusuyla köylerin tamamı boşaldı. Güvenlik güçleri ve Ituri Yurtsever Direniş Gücü arasındaki çatışmalar Orientale eyaletinin Ituri bölgesinde 22 Ağustos’tan beri devam ediyor." dedi.

120 bin Kongolunun çatışmalardan etkilendiğini, evlerin yıkıldığını, köylülerin mallarının yağmalandığını söyleyen Mounoubai, her iki tarafın da ağır makineli tüfek, havan ve roketatarlar kullandığını söyledi.

Dr. Kongo’nın Goma bölgesinde hükümetin M23 örgütü ile çatışması sonucu geçtiğimiz yıllarda 100 binden fazla insan topraklarını terketmişti. Halihazırda 6.4 milyon insan, bir çok silahlı örgütün mücadele verdiği ülkede ve 2.6 milyon Kongolu kamplarda acil gıda ve ilaç yardımına ihtiyaç duyuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.