Biz Ebruyuz Çocukları 7 Dilde Barış Mesajı Verdi

Biz Ebruyuz Çocukları 7 Dilde Barış Mesajı Verdi

Adana’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin çocuklarının suça karışmadan önce sanatla eğitilmesi için başlatılan çalışma meyvelerini vermeye başladı. Adana Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı Biz Ebruyuz Projesiyle,...

Adana’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin çocuklarının suça karışmadan önce sanatla eğitilmesi için başlatılan çalışma meyvelerini vermeye başladı. Adana Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı Biz Ebruyuz Projesiyle, göç alan mahallelerdeki risk altında bulunan çocukların yer aldığı öğrencilerden oluşan koro ve dans topluluğu Seyhan Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

Çocuklar, Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe, Arapça, Gürcüce, İngilizce, Fransızca ve Boşnakça seslendirdikleri parçalarla, davetlilerden büyük alkış topladı. Vali Mustafa Büyük, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile emniyet mensupları ile vatandaşların katıldığı sanat gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sunuculuğunu Sevil Civelek’in yaptığı organizasyonda çok sesli çocuk korosunun seslendirdiği eserlere aman zaman konuklarda alkışlarıyla eşlik etti. 'Biz Ebruyuz Proje Tanıtım Belgesi'nin takdimiyle devam eden program Adana'da değişik okullardan belirlenmiş 45 çocuktan meydana gelen 'Biz Ebruyuz Korusu Konseri'yle renklendi. 14 şarkı seslendiren koroda çocukların performansı büyük beğeni topladı.

Sözleri Serap Korhan’a müziği ise İbrahim Korhan’a ait ‘Savaşlar Olmasın’ şarkısıyla konserlerine başlayan çocuklar, Micheal Jackson’a ait ‘We ar the world’(Dünya çocuklarıyız) eseriyle programı sonlandırdı. Sık sık yasadışı gösterilerin meydana geldiği Şakirpaşa, Ova, Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Barbaros gibi mahallelerde bulunan okullardan alınan çocuklardan oluşan koro konser sonunda ayakta alkışlandı. Daha sonra yine aynı mahallelerdeki çocuklardan oluşan Biz Ebruyuz Stilize Halk Dansları Topluluğu ekibi gösteri Gaziantep, Van, Siirt, Artvin, Trabzon yörelerine ait halk oyunları gösterisinde bulundu. Programda konuşan Biz Ebruyuz Derneği Başkanı Gökhan Gündoğdu ülkemizin geleceği açısından çok önem arz eden toplumsal bir projede yer almaktan onur duyduklarını ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.