Bitlis’te Kobani Yürüyüşü Olaysız Bitti

Bitlis’te Kobani Yürüyüşü Olaysız Bitti

1 Kasım’ın Dünya Kobani Günü ilan edilmesi nedeniyle Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılan yürüyüş ve basın açıklaması yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. İlçede toplanan yaklaşık 5 bin kişi yapılan yürüyüş ve...

1 Kasım’ın Dünya Kobani Günü ilan edilmesi nedeniyle Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılan yürüyüş ve basın açıklaması yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. İlçede toplanan yaklaşık 5 bin kişi yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

HDP’nin sokağa çıkma çağrısının ardından Tatvan’da toplanan yaklaşık 5 bin kişi, yürüyüş yapmak için BDP ilçe binası önünde bir araya geldi. Grup adına toplanan kalabalığa seslenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bitlis İl Başkanı M. Can Demir, “Hiçbir şekilde hiçbir taşkınlık olmayacak. Yürüyüşümüzü yaptıktan sonra basın açıklaması yapıp dağılacağız. Buna karşın grup içinde taşkınlık çıkaran yada bir yerlere zarar veren olursa bizzat kendimiz müdahale edeceğiz.” dedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında basın açıklamasını okuyan Demokratik Bölgeler Partisi Bitlis İl Başkanı M. Can Demir, “Dünya Kobani Günü vesilesiyle buradan bir kez daha hükümete sesleniyor ve uyarıyoruz.Türkiye için Türki cumhuriyetler neyse, Batı Trakya’da ki Türkler neyse, Kıbrıs Türkleri neyse bizim içinde Kobani odur. Kobani’ye yaklaşım Türkiye’de ki demokratik çözüme, müzakere ve barış sürecine yaklaşımdır. Kimse Kürtlerin direnme gücünü sınama cüretini göstermemelidir. Hiç kimse ama hiç kimse Kürtlerin sabrını sınamamalıdır. Kobani Kürdistan'ın kalbidir. Kobani'ye sıkılan her kurşun her bir Kürdün şahsında insanlığa, insanlık değerlerine sıkılmaktadır. Kobani insanlığın eşitlik, özgürlük ve demokrasi değerlerinin sembolü olmuştur.

Rojava devrimi kadın devrimidir. Rojava devrimi egemen güçlerin tutsak ettiği,birbirine düşman ettiği Halkların özgürlük, eşitlik ve demokratik bir sistem dahilinde beraber yaşama umududur. Rojava devrimi insanlığın kaybettiği,insanlığa kaybettirilen değerleri yaratma mücadelesidir. Kobani düştü düşecek hayaliyle yaşayanlara direnerek tarihi yazan adsız kahramanlar gereken cevabı vermiştir. Kobani'de şehit düşen YPG ve YPJ güçlerini tekrardan anıyor anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimizin anısına ve mücadelesine bağlılık sözü veriyoruz. Gün demokratik ulusu yaratma günüdür, gün Kürtlerin ve ezilen halkların demokratik birliğini yaratma günüdür. Gün direnme günüdür, Gün varlığını koruma özgürlüğünü geliştirme günüdür. Gününüz, günümüz kutlu olsun.” dedi.

    Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

    Dağılan grup içerisindeki bazı çocukların polise maytap atması üzerine, polisler grup yöneticilerine anonsla seslenerek gruplarına sahip çıkmalarını aksi takdirde müdahale edeceklerini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.