Bitlis Esnafı Askeri Birlikleri Bekliyor

Bitlis Esnafı Askeri Birlikleri Bekliyor

Bitlis’teki esnaflar Milli Savunma Bakanlığı tarafından gündeme getirilen askeri birliklerin gelişmemiş illere kaydırılmasını öngören tasarıyı sevinçle karşıladı.

Bitlis’teki esnaflar Milli Savunma Bakanlığı tarafından gündeme getirilen askeri birliklerin gelişmemiş illere kaydırılmasını öngören tasarıyı sevinçle karşıladı.

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Ayetullah Şimşek, Milli Savunma Bakanlığı tarafından gündeme getirilen ‘Gelişmemiş İllere Askeri Birlik’ tasarısının Bitlis esnafını sevindirdiğini söyledi. Gelişmişlik sırasında son sıralarda yer alan Bitlis’in de içinde yer aldığı tasarının bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını isteyen BİSİAD Başkanı Şimşek, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

BİSİAD hizmet binasında açıklama yapan Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, büyük şehirlerdeki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerin küçük şehirlere taşınması konusundaki açıklamasını desteklediklerini söyledi. Şimşek açıklamasında şunları söyledi: “Bu ilerin içinde Bitlis ilinin olması bizleri sevindirmiş ve heyecanlandırmıştır. Büyük şehirlerdeki insan nüfusunun fazlalığı ve yoğunluğu ildeki ekonomi ve sosyal hareketliliği beraberinden getirmektedir. Bitlis gibi illerin ise nüfusun ve ekonomi potansiyelin az olması nedeni ile hareketsiz bir şehir konumuna düşürmektedir. Sayın Bakanımızın bu haberi Bitlis gibi illerin hem ekonomisin canlanmasına hem de nüfusunun artışına vesile olacaktır. Bu da Türkiye'deki diğer illerin ekonomik seviyesine göre aradaki farkı daha aza indirecektir."

Bir acemi birliğinin Bitlis'e taşınmasının birçok yönüyle önemli olduğunu dile getiren Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: "Bu birliklerin kurulacağı belirtilen illerden birinin Bitlis olması esnafımızı sevindirmiştir. Aynı zamanda esnafımız bu konuda beklenti içine girmiştir. Ekonomisi çok kötü olan ilimizin bu çalışmadan çok büyük beklentileri bulunmaktadır. İl ekonomisinin kalkınmasına ve sosyal hareketliliğin olmasına vesile olacak bu çalışmanın aynı zamanda istihdama büyük katkısı olacaktır. Askeri birliklerin bu anlamda il merkezinde konuşlandırılması ve gelişmeye en çok ihtiyacı olan il merkezinin büyük sıkıntısını giderecektir. Aynı zamanda ildeki mevcut nüfus göçünü de durduracaktır. Bununla beraber yatırımcıları da cesaretlendirecektir. Bu ekonomik ve sosyal hareketlilik aynı zamanda ilçelerimize sirayet edecek ve ekonomilerinin kalkınmasına vesile olacaktır. Sayın Milli Savunma Bakanımıza böyle bir çalışma yaptıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın bir an önce sonuçlandırılıp hayata geçirilmesini talep ediyoruz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.