Birecik’teki Fişleme Belgesi Meclis'e Taşındı

Birecik’teki Fişleme Belgesi Meclis'e Taşındı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Eğitim Bir-Sen tarafında hazırlandığı ve sözlü sınav komisyonuna ulaştırıldığı iddia edilen fişleme listesi Meclis'e taşındı. HDP’li Milletvekili İbrahim Ayhan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın...

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Eğitim Bir-Sen tarafında hazırlandığı ve sözlü sınav komisyonuna ulaştırıldığı iddia edilen fişleme listesi Meclis'e taşındı. HDP’li Milletvekili İbrahim Ayhan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde Bakanlık ile Eğitim Bir-sen arasındaki organik bağı ve sınavın iptal edilip edilmeyeceğini sordu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Bakan Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle Meclis'e 6 soru yöneltti. Kurulan komisyon üyelerinin kaçının Eğitim Bir Sen kaçı diğer sendika üyeleri olduğunu soran Ayhan, bu bağlamda mülakatı geçen kişilerin sendikalar dağılımı nasıl olduğunu sordu.

Ayhan şu soruları yöneltti: “Mülakat sınavını yapan komisyon Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğ’ü bünyesinde kimlerden oluşmuştur? Komisyon üyelerinin kaçı Eğitim Bir Sen, kaçı diğer sendikalara mensuptur? Eğitim Bir Sen temsilciliğince hazırlanıp komisyona verildiği iddia edilen listeden bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Şayet varsa bu hukuksuzluğa karşı bakanlığınızca herhangi bir inceleme talimatı olmuş mudur? Komisyonca gerçekleştirilen mülakat sınavı neticesinde Birecik ilçesinde barajı aşan ve müdür olmayı hak eden kaç kişi olmuştur? Bunların sendikalara dağılım oranı nasıldır? Bakanlık olarak Eğitim Bir Sen tarafından hazırlanan bu listenin basına sızmış olmasını yapılan mülakat sınavını şaibeli hale getirdiğini düşünmekte misiniz? Şayet düşünmekte iseniz Türkiye genelinde gerçekleştirilen mülakat sınavlarının iptali bakanlığınızın gündeminde midir? Eğitim Bir Sen’in bakanlığınızca organik bir bağı var mıdır? Varsa bu ilişkinin düzeyi nedir?”

6 BİNDEN 5 BİNİ AYNI SENDİKADAN

Aktif Eğitim Sendikası Şanlıurfa Şubesi ise mülakattaki usulsüzlüklere dikkat çekti. Sendika atamalarla ilgili istatistikleri paylaştı. Sendikanın verdiği bilgilere göre 70 puan ve üzeri alan yaklaşık 6 bin yöneticiden 5 bini aynı sendikadan.

Aktifsen Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak, okul müdürlükleri için ilk kez yapılan sözlü sınavlar skandalları da beraberinde getirdiğini, Sözlü sınavların sesli ve görüntülü kayıt yapılmak suretiyle gerçekleştirilmesi gerekirken bu imkanların kullanılmadığını belirtti ve adayların sorulara verdikleri cevapların tutanak altına alınmadığını da söyledi.

Eğitimcileri sözlü sınava itiraz etmeye davet eden Çakmak, itirazda bulunan tüm eğitimcilere gerekli desteği vermeye hazır olduklarını aktardı. Çakmak, “Sözlü sınav sonuçlarına itiraz süresi 5 Kasım 2014 Cuma günü sona erecektir. Eğitim Bir-Sen Sadece kendi sendikasına üye olan eğitimcileri karakterli ve değerlendirilebilir olarak gösteren belgede farklı sendikadan ya da hiçbir sendikaya üye olmayan eğitimcilere verilen nahoş sıfatlarla müdür olmaması gerektiği belirtilmiştir. Bu hukuksuzlukların ayyuka çıktığı sözlü sınav sonrasında yaşananları eğitimcilerin şiddetle haklarını aramalarını tavsiye ediyoruz. Bu konuda örnek itiraz dilekçesine Aktif Eğitim Sendikası internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Aktif Eğitim Sendikası olarak hukuki mücadele vermek isteyen her eğitimciye her türlü hukuki desteği vermeye hazırız.” dedi.

Aktifsen’in verdiği istatistiklere göre 70 puan ve üzeri alan sendika üyelerinin dağılımı şu şekilde:

Türkiye geneli sözlü sınava katılan aday sayısı: 12 bin 176

70 ve üzeri puan alan aday sayısı: 5 bin 998

70 ve üzeri puan alan Eğitim Bir -Sen üyesi: 5 bin 019

70 ve üzeri puan alan Türk Eğitim-Sen üyesi: 652

70 ve üzeri puan alan Eğitim-Sen üyesi: 96

70 ve üzeri puan alan Eğitim İş-Sen üyesi: 39

70 ve üzeri puan alan Aktif Eğitim-Sen üyesi: 55

70 ve üzeri puan alan diğer sendika üyesi: 134” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.