Bir Milyon Kaçak İşçi Suudi Arabistan’ı Terk Etti

Bir Milyon Kaçak İşçi Suudi Arabistan’ı Terk Etti

Geçen Nisan ayında çıkarılan affın ardından bir milyonun üzerinde yabancı kaçak işçinin Suudi Arabistan’ı terk ettiği bildirildi.

Geçen Nisan ayında çıkarılan affın ardından bir milyonun üzerinde yabancı kaçak işçinin Suudi Arabistan’ı terk ettiği bildirildi. Kral Abdullah tarafından çıkarılan af ile ülkenin kaçak durumda bulunan işçilerden temizlenmesi hedeflenmişti.

Kaynaklara göre üç aylık süreyi kapsayan af daha sonra birçok kaçak işçinin işlemlerini tamamlayamaması neticesinde 3 Kasım’a kadar uzatılmıştı. Bu süre zarfında kaçak duruma düşen yabancı işçilerin ya statülerini düzeltmeleri ya da ülkeyi terk etmeleri gerekiyor. Sponsorundan kaçan işçiler ise aftan yararlanamayacak.

Yetkililer, af süresinin bir daha uzatılmayacağını ve Kasım ayından itibaren görevlilerin cadde ve halka açık alanları gezip kaçak işçileri yakalayacağını belirtti.

Krallığın nüfusu 30 milyona yaklaşırken bunun üçte birinin daha çok inşaatlarda çalışan ve Güney Asya ülkelerinden gelen işçilerden oluştuğu tahmin ediliyor. Krallıkta çalışan işçiler kazandıkları cüzi maaşlarının büyük kısmını her ay ailelerine gönderiyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.