Bir Kişinin Organları 3 Kişiye Umut Verdi

Bir Kişinin Organları 3 Kişiye Umut Verdi

Ünye’de ilki gerçekleştirilen organ nakli ile beyin ölümü gerçekleşen Hacı Ali Işık’ın organları 3 kişiye hayata tutunma umudu verdi.Rahatsızlığı nedeniyle Akkuş Devlet Hastanesi’nden Ünye Özel Çakırtepe Hastanesi’nin Acil servisine...

Ünye’de ilki gerçekleştirilen organ nakli ile beyin ölümü gerçekleşen Hacı Ali Işık’ın organları 3 kişiye hayata tutunma umudu verdi.

Rahatsızlığı nedeniyle Akkuş Devlet Hastanesi’nden Ünye Özel Çakırtepe Hastanesi’nin Acil servisine hayatta kalmak için aile yakınlarınca koşturmaca sonucu getirilen Hacı Ali Işık’ın, Çakırtepe Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşince; ailelerinin rızası ile organları bağışlandı. Resmi işlemler yapıldıktan sonra oprerasyonla Ünye’de bir ilke imza atılarak, hastanın ailesinin de izni alınarak Samsun’a böbrek ve iki kornea, Trabzon’a karaciğer ve Erzurum’a da böbrek gönderilerek, 3 kişinin hayata tutunmasına, en zor anlarında tekrar yaşama dönmelerine vesile olundu.

Hastane doktorlarından Uzman Doktor Musa Acar Yılmaz organ bağışına vurgu yaparak, beyin ölümü gerçekleşen Işık Ailesi’ne teşekkür etti. Yılmaz, “Bize gelen Hacı Ali Işık’ı yoğun bakım ünitesine yatırdık. Ne yazık ki bütün çabalarımıza rağmen hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın durumunu nöroloji uzmanımız Tufan Özkayran ile paylaştım. Gerekli nörolojik müdahalesi yapıldı. Beyin ölümünü o da buldu. Daha sonra biz yine apne testi yaptık. Orda da beyin ölümü gördük. İşi yine bırakmadık, diğer yardımcı testlere başvurduk. O testler de bize beyin ölümünün gerçekleştiği gösterdi. Bu durumda beyin ölümü gerçekleşen kişi, tıbben ölüdür." dedi.

Göz Doktoru Başhekim Operatör Doktor Ufuk Ercan ise “Hastanemizde organ bağışı ile yapılan nakil Ünye’de bir ilk oldu. İnşallah organ bağışının artarak bundan sonra da gelmesini umut ediyoruz. Böylesine kısıtlı bir zamanda hasta yakınlarının onayının alınması kelimeler ile ifade edilecek bir olay değildir. Biz bu işin içinde olduğumuz için çok görüyor ve şahit oluyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.