Bir daha 12 Eylüller yaşanmasın

Bir daha 12 Eylüller yaşanmasın

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 12 Eylül 1980 Darbesinin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya, 12 Eylül askeri darbesinin ülkeye ve millete zarar vermekten başka bir şey yapmadığını belirterek, “Bir daha 12 Eylül darbeleri yaşanmasın” temennisinde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 12 Eylül 1980 Darbesi’nin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Tüm darbelerin ülkeye ve millete büyük zararlar verdiğini kaydeden İl Başkanı Ahmet Sorgun, 12 Eylül’ün de, ondan önceki ve sonraki darbelerin de ülkeyi geriye götürme, gözyaşı döktürme, acı ve ıstırap bırakmaktan başka bir şey yapmadığını söyledi. AK Parti Hükümeti’nin 2002’den bu yana en büyük mücadeleyi askeri ve bürokratik vesayete karşı verdiğini söyleyen Başkan Sorgun, parti ve hükümet olarak sivilleşme ve demokratikleşmeyi çok önemsediklerini ve tüm adımların buna yönelik olduğunu dile getirdi. Sorgun açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı: “AK Parti olarak egemenliğin hiçbir kayıt ve şarta bağlanmadan milletin olduğuna inanıyoruz. Partimiz göreve geldiği günden bu yana darbe ve her türlü vesayetin sona ermesi için gayret göstermiştir. Bu büyük mücadele sonuncunda da iktidarımızla birlikte darbe ve muhtıralar dönemi bitmiştir. Bunun yanı sıra bürokratik vesayet de son bulmuş, ülkemiz normalleşme dönemine girmiştir. İnşallah tamamen sivil anayasayla da süreç daha da hızlanacak ve ileri demokrasinin standartlarına ulaşmış olacağız. Geleceğin Türkiye’sinde artık askerin de şartsız bir şekilde sivil otoritenin emrinde olduğu demokratik bir düzen kuruluyor. Bu değişim, milletimiz için gerekli ve bu değişim, gelecek neslimiz için son derece gereklidir.”

İki yıl önce yani 2010’da 12 Eylül Askeri Darbesi’nin yıldönümünde yapılan referandumu da hatırlatan Sorgun, referandum sonuçlarının, milletin darbe ve muhtıralara olan bakış açısının görülmesi açısından önemli bir gösterge olduğunu söyledi. Sorgun yazılı açıklamasını şöyle bitirdi: “Milletimiz, darbelere olan bakışını ve darbelere sebep olanların yargılanmasını ne kadar istediğini 12 Eylül 2010’da sandık başına giderek ve sonuçları ile birlikte ortaya koymuştur. Buradan da hareketle, darbe dönemlerinde mağdur olan insanımızın mağduriyeti bugün gideriliyor, giderilmeye de devam edilecek. Güzel ülkemizin bir daha bu tür acılar yaşamaması için, millet olarak tamamen sivil inisiyatif ve siyasi partiler olarak, sistemimizi demokratikleştirmekten, insanımızı özgürleştirmekten, hak ve hukuka riayet etmekten kaçınmamamız gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle 12 Eylül Askeri Darbesi’nin yıldönümünde ülkemiz ve milletimizin bir daha bu dönemleri yaşamamasını diliyorum.”

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM

MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya 12 Eylül 1980 darbesinin 32.yıldönümü dolayısıyla bir basın bildirisi yayınladı. Hasan Kaya, açıklamasında ise şunları söyledi: “12 Eylül 1980 tarihi Ülkücü Hareket'in tarihi sürecinde unutulması mümkün olmayan bir dönüm noktasıdır. Başbuğumuz rahmetli Alparslan Türkeş’inde yer aldığı 220 ülkücünün idamı istenmiştir. Aslında bu dava ile “hedef turan rehber kuran” düsturuyla yola çıkan ve ilay-ı kelimetullah davasının sancaktarlığını yapan ülkücü hareket idam edilmek istenmiştir. Nasıl 1944’te Türk Milliyetçileri tabutluklarda işkencelere maruz kalmışsa 587 sanıklı MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davasında da her sanık C-5 işkencelerinden geçirilmiş, sanıklar hayali suçlamaları itiraf edip imzalamaları için insanlık dışı muamelelere tabi tutulmuştur. Bu şekilde alınan ifadelerle ülkücüler MHP suçlu gösterilmeye çalışılmıştır. Asılsız suçlamalarla işkence altında alınan ifadeler gerekçe gösterilerek Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivanoğlu ve Selçuk Duracık idam edilmiştir. Ezan seslerinin susmaması, bayrağımızın inmemesini istedikleri için Türk İslam davasını savundukları için gencecik fidanlarımız suçsuz yere idam edilmiştir. Onların hatıraları hala yüreklerimizi yakmaktadır. 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümünde bu kara günde başta başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş’i, tüm ülkücü şehitlerimizi, haksız yere idam edilen ve işkence altında can veren kardeşlerimizi rahmetle anıyorum ve Yüce Allah’tan böyle karanlık günleri ülkemize tekrar yaşatmamasını diliyorum.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.