Berna'nın Ölümüne Neden Olan Magandanın Yargılanmasına Başlandı

Berna'nın Ölümüne Neden Olan Magandanın Yargılanmasına Başlandı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, site içerisinde rastgele ateş ederek evinin yatak odasında bulunan Berna Kurtuldu'nun (26) ölümüne neden olan sanığın yargılanmasına başlandı.    Korucuk Mahallesi İdealkent Sitesi'nde...

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, site içerisinde rastgele ateş ederek evinin yatak odasında bulunan Berna Kurtuldu'nun (26) ölümüne neden olan sanığın yargılanmasına başlandı.

    Korucuk Mahallesi İdealkent Sitesi'nde 16 Mayıs'ta site içinde tabancayla rastgele ateş açarak genç kızın ölümüne neden olan Ü.Y.'nin (40) yargılanmasına Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Ü.Y., maktülün annesi Nadire ve ablası Belgin Kurtuldu ile diğer müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Ü.Y. savunmasında, olaydan son derece pişman olduğunu, isteyerek olan bir olay olmadığını, ailenin yaşadığı acıya diyecek bir şeyin olmadığını söyledi. Olayın site yöneticisi ile arasındaki problemden dolayı meydana geldiğini ileri sürerek "Olay günü iş yerimden siteye geldiğimde yaklaşık 10 dakika kapının açılması için bekledim. Güvenlikçiler sitenin kapılarını açmayınca sinirlendim. Kapılar açıldıktan sonra içeriye girerken kapının tam açılmaması nedeniyle aracım kapıya sürttü. Aracın hasarlandı. Bu nedenle güvenlikçiyle tartıştım. Neden bu şekilde yaptıklarını sorduğumda bana site yöneticisinin emri olduğunu söylediler. Akabinde site yöneticisiyle tartıştım. Araya girenlerin ayırması sonrasında evime çıktım. Kıyafetlerimi değiştirdim. Silahımın araçta kaldığını hatırlamam üzerine tekrar aşağıya indim. Silahımı aldıktan sonra site yöneticisinin şahsıma yönelik laflar söylediğini duymam üzerine onun yanına ilerlemeye başladım. Bu sırada elinde bir şey vardı. Ne olduğunu da fark etmedim. Elindeki şeyle elime vurdu. Korkutmak amacıyla 2-3 el ateş ettim. Daha sonra oradaki güvenlikçiler ve etrafındakiler üzerime saldırdılar ve silahı elimden aldılar. Olay nedeniyle çok pişmanım. Ölenin ailesine baş sağlığı diliyorum." dedi.

    MAHKEME BAŞKANINDAN SANIĞA 'KABADAYI GİBİ KONUŞMA' UYARISI

    Mahkeme başkanı, savunmasında ki konuşma üslubu üzerine sanığı kabadayı gibi konuşmaması konusunda uyarıda bulundu. Sanık, avukatının hangi yöne ateş ettiğine yönelik sorusuna; "Olay öncesi yere doğru ateş ettim. Çapraz karşıya doğru ateş ettim. Üzerime çullandıkları yer de evin çaprazında bulunan bir yerdi" şeklinde cevap verdi.

    Ölen genç kızın annesi Nadire Kurtuldu ise sanıktan şikayetçi olduğunu kaydetti. Kızının vurulma anını görmediğini belirten Kurtuldu, şunları söyledi; "Olay sırasında misafirlikteydim. Kızım aşağıda ki dairemize inmişti. Silah sesleri üzerine baktığımızda sanığın elinde silah ile ateş ederek bizim bloğa doğru geldiğini gördüm. Kendimi yere attım. Emekleyerek dışarı çıktım. Kızımın korkacağını düşünerek aşağıya indim. Zili çaldım. Ancak açan olmadı. Komşumun 'senin evin camı kırık' demesi üzerine eyvah diye düşündüm. Daha sonra balkondan içeriye girildi. Kızım vurulmuştu."

Site yöneticisi Ali Y. de sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti. Sanıkla aralarında bir husumetin bulunmadığını kaydeden Ali Y; "Sitenin kapısı otomatik olarak açılmaktadır. Kapıyı da güvenlikçiler açmaktadır. Kapının yavaş hareket etmesi sebebiyle sanık olay günü kendisinin aniden hareket etmesi üzerine kapıyı raydan çıkarmış. Bu olay nedeniyle sanık güvenlikçiler ile tartışmış. Kendisini ilk gördüğümde güvenlikçilerle tartışıyordu. Olay yerine geldiğimde bana da küfürler etti. Akabinde kendisini orada bulunanlar yatıştırarak arabasına bindirdiler ve evine gönderdiler. Bu olaydan 7-8 dakika sonra silah sesleri gelmeye başladı. Berna'nın evi de ilk ateş sesinin geldiği yerdedir. Berna'nın evinin bulunduğu yere balkonun önüne doğru ateş ederek gelmişti. Evin önüne geldiğinde mermileri kalmamıştı. Mermileri doldurduktan sonra bana dönerek ateş etti. ancak isabet ettiremedi. Olay sırasında benim elimde her hangi bir madde yoktu. Bu sırada yanımızda bulunan kadınlara kaçıp saklanmalarını söyledim. Kendisinin bana doğru yaklaşması üzerine boğuşmaya başladı. Kendisini yere düşürdüm. Yerde elimle silahı bastırdım. Tekrar ateş etmesi üzerine elimden yaralandım." diye konuştu.

Sitenin güvenlik görevlisi Yusuf D., sanıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek savunmasında şunları kaydetti: "Olay günü sanık geldiğinde otomatiğe basarak kapının açılmasını sağladım. Bu sırada 'bu kapı sürekli açık olacak. ben açık durmasını istiyorum. neden kapatılıyor?' diyerek küfürler etti. Kapı tam açılmadan girmek istemesi üzerine kapı raydan çıktı. Kendisi yanımıza geldi. Bize ve sitedekilere küfürler ediyordu. Olayın büyümesi üzerine site yöneticisi geldi. Ona da küfürler etmeye başladı. Gelenler ayırdılar. Sanık evine doğru gitti. Yaklaşık 10 dakika sonra 10. blok tarafından 4-5 el silah sesi geldi. İlk etapta kimin ateş ettiğini görmedim. Ancak sanığın 10. bloğun önünde silahına mermi doldurmaya çalıştığını gördüğümde onun ateş ettiğini anladım. Bize doğru gelmeye başladı. Bu sırada yöneticiye doğru silah doğrulttu. Ancak ateş etmedi. Yönetici ile boğuşmaya başladılar. Yöneticinin elinde bu sırada her hangi bir şey yoktu. Ben ve diğer güvenlikçi üzerine çullandık. Bu sırada silah 3 kez patladı. Bu silah patlamasından çıkan mermiler Berna'nın evine doğru gidebilir."

    "DİĞER İNSANLARA ÖRNEK OLACAK ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN"

    Ölen kızın ailesinin avukatı Orhan Gür, olay yeri krokileri incelendiğinde merminin giriş mesafesi ve maktulün vurulduktan sonra ki durumu incelendiğinde kişinin ayaktayken ateş etmesi sonrasında oluşabilecek şekilde, zemin ile giriş deliği arasındaki mesafe ile maktulenin vurulma durumu incelendiğinde net olarak anlaşıldığını belirtti. İnsanların yoğun olarak yaşadığı bu şekildeki alanlarda rastgele ateş edilmesi sonrasında kişinin ölebileceği ön görülerek yapılan bir atışın söz konusu olduğunu vurgulayan Gür; "Bu nedenle sanığın olası kast ile adam öldürme suçundan yargılanmasını ve diğer insanlara örnek olacak şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

    "SUÇ VASFININ DEĞİŞME İHTİMALİ VAR"

    Tanık avukatı da dosya kapsamı itibariyle suç vasfının değişme ihtimalinin bulunduğunu ileri sürerek, savunmasını şöyle sürdürdü; "Olası kast ile öldürme ile bilinçli taksirle öldürme arasında ince bir çizgi söz konusudur. Kalabalık ortam denilerek olası kast ile öldürmekten dava açılmaktadır. Taksirle suçun oluşması söz konusudur. Bu nedenle olay yerinde keşif yapılmasını talep ediyoruz."

    Üç tanığın dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. İddianamede, sanığın ‘olası kastla adam öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapsi isteniyor. Sanık hakkında hakaret, tehdit, kasten yaralama ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından ise 15 yıl 4 aya kadar ayrıca hapis cezası talep ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.