Belediye Yurtları Türgev’e Bedelsiz Verilmiş

Belediye Yurtları Türgev’e Bedelsiz Verilmiş

Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait öğrenci yurtları, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) bedelsiz olarak tahsis edilmiş. Tahsisleri yapan AK Parti’li Başkan Menderes Türel, belediyeyi ekonomik bir yükten kurtararak...

Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait öğrenci yurtları, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) bedelsiz olarak tahsis edilmiş. Tahsisleri yapan AK Parti’li Başkan Menderes Türel, belediyeyi ekonomik bir yükten kurtararak tasarruf ettiklerini savundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Başkanlığı’nın (ASAT) toplantı salonunda yapıldı. Meclis, 138 gündem maddesi ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in başkanlığında toplandı. Meclis, TÜRGEV’e yapılan yurt tahsisleri hakkında bilgilendirildi. CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, tahsislerle ilgili akıllarda birçok soru kaldığını ifade etti. TÜRGEV’e tahsis edilen 2 yurdun da bedelsiz olarak verilmesini eleştiren Başkaya, bunun dışında yurtların TÜRGEV dışında başka talipli olmadığı için mi bu vakfa tahsis edildiğini sordu. Türel’in belediyeden yetki aldıktan 20 gün sonra tahsislerin yapıldığına işaret eden Başkaya, TÜRGEV’in bu kadar kısa sürede yurtların tahsis edileceğini nasıl öğrendiğinin de açıklığa kavuşması gerektiğine işaret etti.

Belediyeye ait yurtların başka talep olmadığı için bir yıllığına verildiğini anlatan Menderes Türel, bedelsiz tahsisleri şu sözlerle savundu: "Tahsis ücretsiz değil. Tahsis, belediyenin üzerinden önemli bir yükü kaldıracak düzeyde, belediyeye kazanım sağlıyor." Geçen sene bu yurtların elektrik, su, vergi, personel gibi giderlerinin 2,3 milyon lirayı bulduğunu, gelirinin ise 650 bin lira civarında olduğu bilgisini veren Türel, "Bu 2 tesis Büyükşehir Belediyesi’ne dönemde 1,6 milyon liraya mal olmuş. Belediyeyi bu yükten kurtardık." dedi. Türel, yurtların yüzde 20 kontenjan hakkının ise belediyeye ait olduğunu söyledi.

TÜREL DIŞARI ÇIKTI

Meclis, Toros Eğitim Kurumları’na ait Konyaaltı Arapsuyu’ndaki özel eğitim kurumu alanının resmi okul alanına çevrilmesi yönündeki meclis kararına süresi içinde yapılan itirazı da karara bağladı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun itirazların reddi yönündeki raporu CHP ve MHP’nin itirazlarına rağmen AK Parti’lilerin oylarıyla kabul edildi. CHP’li komisyon üyesi Mustafa Reşat Oktay’ın şerh düştüğü gündemin 40’ıncı sırasında yer alan madde görüşülmeden önce toplantıya başkanlık eden Menderes Türel yerini vekili Ahmet Büyükakça’ya devretti. MHP’li meclis üyesi İrfan Yılmaz ise AK Parti’li üyelerin ileride tazminat doğurabilecek kusurlu bir karara imza attıkları uyarısında bulunarak "Bu kararda Menderes Türel’in imzası olmayacak. Kendisi molaya çıktı. Bu hususta sizi bilgilendireyim. Söz konusu plan tadilatı tamimiyle hukuksuz, usulsüzdür. Yapılan oylamada oy verecek olan AKP’li üyelerin bu hususu dikkate alarak ileride doğacak olan cezalara, tazminatlara hazırlıklı olmasını diliyorum." uyarısında bulundu.

Menderes Türel ise madde oylandıktan sonra yeniden yerine geçti. Meclis yine Toros Eğitim Kurumları’na ait Alan Mahallesi’ndeki özel okul alanıyla ilgili hazırlanan 5 binlik nazım imar planını da görüştü. Bölgeyi resmi okul alanına çeviren madde CHP ve MHP gruplarının itirazlarına rağmen yine AK Parti’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.