Bekaroğlu'ndan Hükümetin Polisin Yetkilerini Artırma Çalışmasına Uyarı Geldi

Bekaroğlu'ndan Hükümetin Polisin Yetkilerini Artırma Çalışmasına Uyarı Geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’ndan hükümetin, polisin yetkilerini artırma çalışmasına, "Bunlar Eski Türkiye refleksleridir ve yanlış yöntemlerin hiçbir işe yaramadığını da geçmiş uygulardan biliyoruz. Geçmiş uygulamalar...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’ndan hükümetin, polisin yetkilerini artırma çalışmasına, "Bunlar Eski Türkiye refleksleridir ve yanlış yöntemlerin hiçbir işe yaramadığını da geçmiş uygulardan biliyoruz. Geçmiş uygulamalar gösteriyor ki, bu tür yöntemler işe yaramıyor. 2000’li yıllardan bu yana yapılan iyileştirmelerden de geri adım atılıyor." uyarısı geldi.

Mehmet Bekaroğlu, yaptığı yazılı değerlendirmede, Kobani eylemleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk işaretlerini verdiği polisin yetkisini arttıracak yasal düzenlemeler paketine ilişkin detayların Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından açıklandığına işaret ederek, hükümletin planının, 'dinleme, izleme, bilgisayara erişim yetkisi içerme' kaygılarına yol açtığını söyledi. Arınç’ın yeni yasal düzenlemeler konusunda AB ülkelerindeki ve özellikle Almanya’daki sert uygulamaların inceleneceği açıklamasına; insan hakları konusundaki çalışmalarıyla tanınan Mehmet Bekaroğlu, "Bunlar Eski Türkiye refleksleridir ve yanlış yöntemlerin hiçbir işe yaramadığını da geçmiş uygulardan biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİKLE OLAYLARIN NEDENİNİN ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR"

Öncelikle olayların nedeninin araştırılması gerektiğini vurgulayan Bekaroğlu şunları dile getirdi: "Hükümet temsilcileri birçok konuda ‘Yeni Türkiye’ tabirini kullanıyor. Güvenliğe ilişkin planlaması yapılan bu tavrı da, öncelikle ‘Eski Türkiye, Yeni Türkiye’ karşılaştırmasına tabi tutmak gerekirse; ortaya konulan şey bir ‘Eski Türkiye’ refleksidir. ‘Eğer güvenlikle ilgili bir problem varsa, o halde güvenlikle ilgili tedbirleri alırız ve bunu böyle çözeriz’ şeklinde düz bir mantık uygulanıyor. Oysa bu mantığın hiçbir işe yaramadığını geçmişteki uygulamalardan çok net biliyoruz. Ayrıca bu çerçevede yapılmak istenen Türkiye’nin 2000 yıllardan itibaren başlayarak demokratikleşme ve insan hakları konusunda yaptığı iyileştirmelerden de geri adım atmak anlamına geliyor. Bu tür sosyolojik konularda izlenmesi gereken doğru tavır; bütün bu olayların nedenlerini anlayabilmek ve ona göre gereken tedbirleri almaktır. Eğer gerçekten güvenlik konusunda bir problem varsa güvenlik zafiyetinin nereden geldiği araştırılır ve bu araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlara göre gerekenler yapılır. Hak ve özgürlükler kısıtlanarak güvenlik zafiyeti giderilemez."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.