Bedirhan Gökçe Öğretmenlerle Moral Gecesinde Buluştu

Bedirhan Gökçe Öğretmenlerle Moral Gecesinde Buluştu

Sanatçı, şair Bedirhan Gökçe Çorum'da düzenlenen öğretmenlere moral gecesinde unutulmaz anlar yaşattı. Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) tarafından düzenlenen programa katılan Gökçe, okuduğu şiirler ve yaptığı esprilerle büyük...

Sanatçı, şair Bedirhan Gökçe Çorum'da düzenlenen öğretmenlere moral gecesinde unutulmaz anlar yaşattı. Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) tarafından düzenlenen programa katılan Gökçe, okuduğu şiirler ve yaptığı esprilerle büyük beğeni topladı.

Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen programa çok sayıda öğretmen ve aileleri katıldı. Burada konuşan ÇESDER Başkanı Murat Yaşar, kişinin his, düşünce ve davranışlarında gelişme ve iyileşmenin hasıl etmeye matuf süreçlerin tamamının eğitim olarak tarif edilebileceğini söyledi.

Öğretmenin çocuk üzerindeki etkisinin anne-baba ve toplumunkinden kat kat fazla olduğunu belirten Yaşar ''Öğretmen hakiki insanlığı tohumlarını eken bir bahçivan, karşılaşılan problemleri çözmede yardımcı olan tecrübeli bir rehber dolayısıyla topluma ideal insan olma ufkunu gösteren bir mürşittir ve öyle de olmak zorundadır. Öğretmen ilmin haysiyetini taşıyan hadiselerin hikmetli yanını görebilen bir ruhtur. ''dedi.

Öğretmenin vazifesinin müfredatın darlığı ve okulun duvarları arasına sıkıştırılamayacağını ifade eden Murat Yaşar ''Öğretmenini bulmuş bir toplum yükselme yolunda önemli mesafeler kat etmiş demektir. Hayatla benliğimiz arasında köprü kuran öğretmen, geçeceği yol engellerle dolu olsa bile buna tahammül eden, gönülleri elindeki sevgi meşalesinin etrafında toplamayı bilen, ayrıştırıcı değil birleştirici, yıkıcı değil yapıcı olan kendini aşmış örnek bir insandır. Öğretmenin toplumu şekillendirme konusunda ağır bir mesuliyeti vardır. Taşıdığı ağır mesuliyetin şuurunda olan bir öğretmen daima gönüllere girme azmi ile yanıp tutuşur ve kendini ülkesinin geleceğine adar. ''ifadelerini kullandı.

Sahneye çıkan Bedirhan Gökçe ise öğretmenlik mesleğinin kutsiyetinden bahsederek ''Her insanın hayatında unutamadığı bir öğretmen vardır. Hiç hasta olmamışsınızdır o yüzden bir doktorla karşılaşmamışsınızdır. Ama öğretmen öyle değil illaki insan onunla karşılaşıyor. ''dedi.

Çorum'un kendisi için çok ayrı bir yeri olduğuna da değinen Gökçe ''İlk sahnemi Çorum'da almıştım bu yüzden bu şehrin benim için ayrı bir önemi var. Tarihi geçmişi barındırdığı doğal güzellikleri ile gerçekten çok güzel ve kültürel miraslarla dolu bir şehri Çorum''

Okuduğu şiirler ve ekibinin seslendirdiği türkülerle öğretmenlere unutulmaz bir gece yaşatan Bedirhan Gökçe'ye dernek çiçek ve Çorum leblebisi ile kenti anlatan tablo hediye etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.