Bedel ödüyorlar

Bedel ödüyorlar

Konya'ya gelen AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, “Kürtler, Türklere göre bölünmekten daha çok korkuyor. Kürtler PKK yüzünden büyük bedeller ödüyor. PKK yüzünden can ve mal güvenliği kalmadı” dedi

Konya'da Anadolu Stratejik Düşünce Akademisi eğitimlerine katılan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, terör olayları ve gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. Terör saldırılarının ülkeye büyük zarar verdiğini dile getiren Miroğlu, “PKK sorunu ile Kürt sorunu arasındaki ayrımın iyi belirlenmesi gerekiyor. Türklerin ve Kürtlerin gerçek anlamda PKK problemi var. PKK, eylemleri ve izlediği politika ile Türkler ile Kürtlerin arasını bozmaya çalışırken, bilerek veya bilmeyerek bu aidiyet duygusunu pekiştirdi. O kadar şehit verilmesine rağmen bir Türk vatandaşı bile Kürtleri, PKK ile özdeşleştirmedi” diye konuştu.

BÖLGEDE CAN GÜVENLİĞİ YOK

Türkiye'nin Ortadoğu'da varlığını gösterebilmesi için daha aktif olması gerektiğini belirten Miroğlu, “Kürt vatandaşların, bölgede can ve mal güvenliği yok. Halk, PKK'ya büyük bir bedel ödüyor. Türk halkı büyük bir tehdit ile karşı karşıya. PKK, eylemleri ile insanları evine hapsetmek istiyor. PYD ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmayla her iki taraf birbirinden birtakım isteklerde bulundu. Esed, PYD' ye Rojova bölgesini sadece iki şartla vermeyi kabul etti. Esed, PYD'den kendisine karşı yapılmış olan ayaklanmalardan Kürtleri çekmesini istedi. İkincisi, PYD'nin ismi ve cismi belli değildi. Esed, PYD'nin Türkiye'de ki savaşı durdurmamasını istedi. Yaşanan olaylar ve gerilimlerde bu anlaşmanın büyük etkisi var” dedi.

HÜKÜMET SALDIRILARI ÖNLEYEMEZ

Miroğlu, yaşanan bombalı terör olaylarını da değerlendirdi. Saldırının 3-5 marjinal grup tarafından gerçekleştirilmediğini, daha kapsamlı ve sistemli eylemlerin yapıldığını söyleyen Miroğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Saldırıların AK Parti hükümeti veya direk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapıldığını düşünmüyorum. Hükümetin alacağı güvenlik önlemleri, istihbarat bilgileri bu noktada önemli fakat, patlamaları tek başına engellemek için yeterli değil. Burada halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluklar düşmektedir. Hepimiz eylemler karşısında aynı şeyleri hissedebilmeliyiz. Gerçekleştirilmesi planlanan saldırıların bir kısmını hükümetimiz önledi. Ama önlenemeyen bazı eylemler hala yapılıyor. Türkiye demokrasi ile yönetilen bir ülke. Bizim güvenlik zafiyeti olarak gördüğümüz şey, demokrasiye ödetilen bir bedel. Bundan sonraki süreçte saldırıların devam edeceğini tahmin ediyorum. Bu sorun bir anda çözüme kavuşturulacak kadar dar kapsamlı değil. Sadece Türkiye ile değil uluslararası arenada oturulup, çözüm önerileri sunulması gereken bir konu.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum