Bdp İl Eşbaşkanı Mehmetoğlu: Kerbela'da Yaşananlar Şuan Kobeni'de Yaşanıyor

Bdp İl Eşbaşkanı Mehmetoğlu: Kerbela'da Yaşananlar Şuan Kobeni'de Yaşanıyor

Kars'ta BDP ve HDP İl Başkanlığında toplanan vatandaşlar Kobani'ye destek sloganları ve pankartlarla Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Yağmurlu havada gerçekleşen yürüyüşte Çevik Kuvvet Polisi güvenlik önlemleri aldı. Meydanda, 'Kobani'de...

Kars'ta BDP ve HDP İl Başkanlığında toplanan vatandaşlar Kobani'ye destek sloganları ve pankartlarla Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Yağmurlu havada gerçekleşen yürüyüşte Çevik Kuvvet Polisi güvenlik önlemleri aldı. Meydanda, 'Kobani'de insanlık direniyor! İnsanlık direnişinin sesine ses verelim” sloganıyla bir araya gelen 'Kobani Dayanışma Gurubu' adına hazırlanan basın açıklamasını, BDP Kars İl Eşbaşkanı Şengül Mehmetoğlu okudu.

BDP Kars İl Eşbaşkanı Mehmetoğlu; "Vukû bulan söz konusu katliamın 21.Yüzyılın Kerbela'sı olan Rojava'da; Kürtlere, Türkmenlere, Şialara, Ezidilere Asurilere, Araplara ve diğer bölge halklarına bu zulüm aynen İSİD tarafından yapılmaktadır. Suriye'de Rojava bölgesinde Kobani Kantonu günlerdir ağır silahlarla donatılmış IŞİD çetelerinin kuşatması altında onur ve yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlık değerlerinin düşmanı IŞİD çeteleri tıpkı Şengal'de olduğu gibi Kobani'de de vahşi bir katliam gerçekleştirmek için saldırıyorlar. Ağır silahlar, tanklar, toplar eşliğinde sürdürülen bu kuşatmayı bütün dünya izliyor." dedi.

'HÜKÜMET IŞİD'İ BESLEDİ'

Hükümetin Suriye'ye yönelik savaş ve müdahale politikası ile bugüne değin çeşitli cihatçı çeteleri olduğu gibi IŞİD’i de besleyip büyüttüğüne işaret eden BDP Kars İl Eşbaşkanı Mehmetoğlu şöyle konuştu; "Suriye bizim iç meselemizdir. Söylemiyle Suriye'nin iç işlerine müdahale bir devlet siyaseti haline getirildi. Bugün de dışarıdan gelip saldıran IŞİD terör çetesiyle, Rojava'da yaşayan halkları ve onların savunma örgütlerini eşitleyerek aynı çizgiyi sürdürüyor. Rojava gibi demokratik, özgürlükçü laik bir bölgenin yok edilip yerine IŞİD katillerinin yerleşmesine göz yumarsak bu yarın dönüp Türkiye'yi vuracaktır. Pakistan'ın son 15 yılda yaşadıklarının bir benzeri Türkiye'de yaşanacaktır. Diğer yandan, Rojava'nın yok edilmesi, Kürt halkında da büyük bir kırılma yaratacak, toplumsal çatışmaları derinleştirecektir. Bizler insanlığın tüm değerlerinin emperyalist kapitalist sistem tarafından yok edilmeye çalışıldığı bu düzlemde insanlığa bir çoban yıldızı gibi yol gösteren Kobani'nin izinden gitmeye kararlıyız. Kobani insanlığın geleceğidir. Geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz!"

Basın açıklaması sonrası topluluk olaysız dağılırken Faik Bey caddesinde trafik kilitlendi. Polisin sık sık yol değiştirmesi ise ara sıra gerginliğe neden oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.