Bddk'dan Telefonla Arayıp Banka Bilgisini İsteyenlere İtibar Etmeyin Uyarısı

Bddk'dan Telefonla Arayıp Banka Bilgisini İsteyenlere İtibar Etmeyin Uyarısı

Bankaları Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşları kimlik ve banka bilgilerini alarak dolandıran bir şebekey karşı uyardı.

Bankaları Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşları kimlik ve banka bilgilerini alarak dolandıran bir şebekey karşı uyardı. Son günlerde art niyetli kişilerin gerek BDDK, gerekse Bankalar Birliği'nin adını kullanarak kişileri dolandırmaya çalıştığını vurgulayen sektör otoritesi, kendilerinin çeşitli iletişim araçlarını kullanarak hiç kimseden kimlik ve banka bilgilerini istemediğini duyurdu.

BDDK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, bazı kimselerin banka müşterilerine çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak kendilerini BDDK ya da Türkiye Bankalar Birliği (TBB) personeli olarak tanıttığını ve banka bilgilerini aldıkları yönünde şikayetler geldiğini ifade etti. Bankacılık otoritesi açıklamasında şu uyarıda bulundu:

"Kurumumuz tarafından vatandaşlarımızın bankacılık işlemlerinde kullandıkları kişisel nitelikli bilgiler hiçbir şekil ve surette talep edilmemektedir. Bu itibarla, herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından; kendilerini BDDK, TBB ve/veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel olarak tanıtarak, kredi masraf, komisyon veya kredi kartı aidatlarının iadesini sağlayacaklarını vaat eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi, kişisel bilgilerin korunması hususunda azami dikkat ve özenin gösterilmesi büyük önem taşımaktadır."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.