Bbp'li Kartal:diyarbakır Ve Mardin'i Hakim Olamayanlar Ülkeyi Asla Yönetemez

Bbp'li Kartal:diyarbakır Ve Mardin'i Hakim Olamayanlar Ülkeyi Asla Yönetemez

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Dıyarbakır'ı, Van, Hakkari'yi, Batman'ı, Şırnak'ı, Mardin'i ve Siirt'i yönetemeyenlerin ülkeyi yönetemeyeceklerini söyledi. Siyasi iktidarın, çözüm süreci altında sözde...

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Dıyarbakır'ı, Van, Hakkari'yi, Batman'ı, Şırnak'ı, Mardin'i ve Siirt'i yönetemeyenlerin ülkeyi yönetemeyeceklerini söyledi. Siyasi iktidarın, çözüm süreci altında sözde girişimlerin ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini belirten Kartal, KCK/PKK'nın 6-7 Ekim'de çıkardığı olaylarla güç gösterisi yaparak bir başkaldırı provası olduğunu savundu.

BBP Manavgat İlçe Başkanlığı ve Alperen Ocakları, ilçede Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) toplantı salonunda 'Çözüm Süreci Mi, Bölünme Süreci Mi' isimli panel düzenledi. Moderatörlüğünü İsmet Cücen'in yaptığı panelde konuşma yapan Kartal, hükümetin sözde çözüm süreci ile milletten saklanarak yapılan çalışmalara ağır eleştiride bulundu. Kartal, "Diyarbakır'ı, Mardin'i, Hakkari'yi, Şırnak'ı, Batman'ı yönetemeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İçişleri Efkan Ala, Ankara'yı ülkeyi yönetiyorum demesin. Diyarbakır'a, Şırnak'a, Mardin'e, Batman'a ve Hakkari'ye hakim olamayanlar başbakan ve içişleri bakanlığı koltuğunda otursa bile bu ülkeyi asla yönetemezler. Bu iyi bilinmeli. " dedi.

Çözüm sürecinin esas hedefinin Türkiye'nin Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi koparılarak büyük Kürdistan devletini kurmak olduğunu belirten Kartal, Ortadoğu'da ilk harita değişim planının 2004 yılında ABD Dışişleri Bakanı Kondoliza Rıce'nin dile getirdiğini, ülkeyi yönetenlerin ise 'O bölgeyi biz yöneteceğiz' algısına kapılarak Türkiye'yi dışpolitika da bu hale getirdiklerini kaydetti.

6-7 Ekim olaylarında Şırnak, Mardin, Hakkari, Siirt, Diyarbakır, Batman, Ağrı ve Tunceli gibi illerde devletin o illerde olmadığının açık bir şekilde görüldüğünü anlatan Kartal, olaylar olduğu günlerde olayların çıktığı illerin emniyet müdürlerinin izinli olmasında ayrı bir garabet olduğunu söyledi. Kartal "Maalesef ülkemizde siyasi iktidar tarafından sürdürülen çözüm süreci ülkeyi bölünme noktasına getirdi. Hedef belli, adamların gayesi ülkemizi bölerek büyük Kürdistan'ı kurmak istiyor. Bu projenin arkasında başta İngiltere olmak üzere ABD ve Avrupa Birliği(AB) ülkeleri var. Büyük Kürdistan'ı yoluda Mesut Barzani'nin enerji naklini kolaylaştırmak için Suriye üzerinden Akdeniz'e koridor açmak var. Koridor açılırsa başta petrol olmak üzere o bölgenin enerji nakil kontrolü tamamen Barzani'ye geçecek. Buda o bölgede Türkiye'nin güçsüz kalmasını ve önemsizleşmesini sağlayarak bölünmeyi hızlandıracak. Barzani, enerji naklinin Akdeniz'e koridor açılmasında başarılı olursa İsrail'le komşu olmada aralarında tek ülke Lüblan kalacak. Oyun çok büyük. Ülkemizin bölünme noktasında siyasi iktidar eliyle Osmanlı'nın son dönemlerini yaşıyoruz. " diye konuştu.

Tarihte sayısız devletler kuran asil ve necip Türk milletinin ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğinin altını çizen Kartal, Fatih Sultan Mehmet'in oğulları Cem Sultan ile 2'nci Beyazid arasında çıkan taht kavgasında, Cem Sultan'ın Bayazid'e bir mektup yazarak 'ülke topraklarımız o kadar büyük ki, yarısını sen yönet yarısını ben yöneteyim, bitsin kardeşler arasında bu kavga' diye çağrıda bulunduğunu, çağrısına günümüzde de kulaklara küpe olacak tarihi bir cevap geldiğini kaydetti. Kartal, Beyazid'in kardeşi Cem Sultan şu cevabı yazdığını söyler:"Evet kardeşim ülke topraklarımız o kadar büyük ki ikimizede yeter. Lakin bizim devlet geleneğimizde 2 şey bölünmez. Nikahlı olan eşlerimizle, atalarımızın kanını dökerek şehit düştüğü kutsal vatan toprağı ikiye bölünmez. "

2. Beyazid'in bu tarihi sözünün ülkeyi yönetenlere bir ders olması gerektiğini aktaran Kartal, çözüm sürecinin ülke bölünmesiyle nihai hedefinin 40 bin kişinin katili İmralı canisi Abdullah Öcalan'ı serbest bırakmak olduğunu söyledi. Bugün bize Hakkari'den, Mardin'den Siirt'ten Şırnak'tan Diyarbakır'dan Ağrı'dan çıkın diyenlerle tarihte İngilizlerin Medine Müdaifi Fahrettin Paşa'ya Medine'yi terk edin denmesinde farklı olmadığını söyleyen Kartal, peygamber sevgisiyle dopdolu olan Paşa'da gözyaşları içinde Mescid-i Nebevi'ye giderek Allah Resulünün mübarek kabri başında gözyaşı dökerek "Ya Rasullullah, bize bıradan çıkmamımızı emrediyorlar. Sizi kime bırakıp ta gideyim Ya Rasülullah" diyerek ağladığını hatırlattı. Kartal, "Bize de Hakkari'yi, Şırnak'ı, Diyarbakır'ı Van'ı, Siirt'i, Ağrı'yı, Batman'ı, Tunceli'yi, Bingöl'ü ve Mardin'i bırakın diyoruz, bizde, Fahrettin Paşa gibi vatan toprağını kime bırakıp gidelim. Maalesef içimizdeki hainler, dışardaki fesat ocaklarıyla işbirliği yaparak Çanakkale'de omuz omuza yedi düvele karşı savaşan Diyarbakırlı Ahmet'le, Antalyalı Ali'yi, Konyalı İsmail'le Mardinli Süleyman'ı birbirine düşman hale getirdi. " ifadesini kullandı.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in beni görevden Öcalan aldırdı sözünün çözüm sürecini özetleyen tarihi bir söz olduğunu vurgulayan Kartal, bugün KCK/PKK tutuklularının hepsinin serbest olduğunu, terör örgütüne operasyon yapan tüm polislerin ise bugün tutuklu olduğunu kaydetti.

Panel'de bir konuşmada BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler yaptı. 19'uncu yüzyılda Balkanlar'da oynanan oyunun şimdi Güneydoğu'da oynandığını belirten Şenliler, ülkenin bölünmemesi için vicdanını yitirmemiş, bir dönem sonra bir defa daha seçilirim endişesi taşımayan AKP'li vekilleri göreve davet ettiklerini kaydetti.

Panelde gazeteci Hidayet Özcan'da çözüm süreci ve 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili genel bir değerlendirmede bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.