BBP’den Kılıçdaroğlu’na tavsiye

BBP’den Kılıçdaroğlu’na tavsiye

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Arı, CHP’deki genel başkanlık değişimini değerlendirdi, yeni başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tavsiyelerde bulundu.

Parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Hüseyin Arı’nın gündeminde Konyaspor’un Süper Lig’e çıkması, İstanbul’un Fethi’nin ve 27 Mayıs’ın yıldönümü ile CHP’deki seçim süreci vardı.
Hüseyin Arı, Osmanlı’nın başkenti Bursa’nın şampiyonluğu, Trabzonspor’un kupayı alması ve Konyaspor’un da Süper Lig’e çıkmasını Anadolu’nun başarısı olarak yorumladı.
Arı, 27 Mayıs 1960 darbesini de Türk demokrasi tarihinde yaşanan bir kara leke olarak ifade ederken, İstanbul’un Fethi’nin yıldönümünü ise tarihimizdeki beyaz sayfa olarak gösterdi.
Ardında CHP’de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Hüseyin Arı, kongreye hiçbir partinin davet edilmediğine işaret ederek, bu durumu diyalog, nezaket ve demokrasiden uzak olmakla ifade etti. CHP’nin yeni genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun estirmeye çalıştığı değişim rüzgarlarına da atıfta bulunan Hüseyin Arı, CHP’nin hiçbir dönemde sosyal demokrat olamadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun, gerçekten ülkeye demokrasi gelmesini istiyorsa bir başta referandum olmak üzere takım engellerin kaldırılmasında öncülük etmesini istedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.