BBP: “Çirkin bir iftira”

BBP: “Çirkin bir iftira”

Bazı basın organlarında Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili çıkan haberler üzerine BBP Genel Merkezi bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada: “Bugün bazı basın organlarında Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun İrtica ile Mücadele Eylem planının uygulamaya konulması ile ilgili Erzurum’da açılan ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde aynı konuda açılan davayla birleştirilmesine karar verilen davada bazı kod isimli kişilerin ifadelerine dayanarak Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ergenekon davasında gizli tanık olduğu için öldürüldüğü yönündeki ifadelerinin yer aldığı çirkin bir iftira olarak gördüğümüz bazı haberler yayınlanmıştır.
Buna benzer iddialar daha önce de gündeme geldiğinde bunun rahmetli şehit liderimizin milletten ve demokrasiden yana olan 40 yıllık siyasi mücadelesini millet nezdinde zedelemek adına yapılmış bir iftira olduğunu dile getirmiştik.
Rahmetli Şehit Liderimiz 10 yıla yakın her türlü baskı ve işkence altında süren, 5,5 yılı hücrede geçen cezaevi hayatında bile doğruyu söylemekten geri durmamıştır. Muhsin Yazıcıoğlu’nu tanıyanlar ve büyük Türk Milleti bilir ki Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatı dik durarak, doğruyu söyleyerek ve düz yürüyerek geçmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu hayatının hiçbir döneminde karanlık odaklarla bir arada olmamış, gizli saklı işler yapmamıştır.
O, inandığı her şeyi milletiyle paylaşmış ve bunu da herhangi bir çıkar hesabı gütmeden yapmıştır. Bu iddialar Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve O’nun manevi şahsiyetini karalamak ve millet nezdinde oluşan itibarını zedelemek ve Türk siyasetinde alternatif hale gelmiş olan Büyük Birlik Partisi’ni aşağı çekmeye yönelik iftiralardır.
Muhsin Yazıcıoğlu, siyasi hayatımızın en cesur lideridir. Sivil, demokrat ve demokrasiden yana en yiğit duruşu sergilemiştir. O, ne ulusalcı ne de küreselcidir. Her iki zihniyete de kökten karşı durmuştur. O’nu tertemiz adını ve şerefli siyasi mücadelesini Ergenekon davasıyla bir şekilde ilişkilendirenler dünyanın en büyük alçaklarıdır.
Çamur at izi kalsın felsefesiyle böyle kirli hesaplar ve oyunlar yapanlar bilmelidir ki, Muhsin Yazıcıoğlu’nun alnı hiçbir çamuru tutmayacak kadar paktır. Böyle iftiralardan medet umanların, hayatı, ilişkileri ve siyasi üslubuyla tertemiz şekilde yaşamış olan Şehit Liderimiz’in itibarından zerre miktar koparacakları bir şey yoktur.
Aziz milletimizin hafızasında ve gönlünde müstesna bir yeri olan Muhsin Yazıcıoğlu isminin esasında kirletilmesi zaten mümkün değildir. Böyle çirkinliklere yönelenlerin zavallı ve köhnemiş zihniyetlerinin karanlık dehlizlerinde kaybolacağı ve kendi iftiralarının kuyularında boğulacağı muhakkaktır.
Bu vesileyle bir kez daha belirtelim ki, benzer iddialar daha önce de bazı karanlık isimler tarafından gündeme getirilmiş ve ilgili Ergenekon Davası’nın savcıları tarafından bu iddialar yalanlanmıştır.
Suyu bulandırma çabaları olarak gördüğümüz böyle iddiaları temcid pilavı gibi gündeme getirmeyi gazetecilik başarısı veya önemli bir işmiş gibi görenleri şiddet ve nefretle kınıyor, artık sabrımızı zorladıklarını belirterek son kez ikaz ediyoruz…
Büyük Birlik Partisi olarak kamuoyunu yanlış bilgilendiren bu tür yayınlarla ilgili Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyor, konunun her platformda takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunuyoruz.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.