Baz İstasyonu Kablolarını Çalan Hırsızlar Yakalandı

Baz İstasyonu Kablolarını Çalan Hırsızlar Yakalandı

Ankara’da devlet ve özel kuruluşlara ait telsiz role istasyonlarından ve GSM baz istasyonlarından kablo çalınması olayı ile ilgili hırsızlık şüphelileri, jandarma asayiş ekiplerinin bir hafta süren sıkı takibi sonucu yakalandı. Kablo hırsızlık...

Ankara’da devlet ve özel kuruluşlara ait telsiz role istasyonlarından ve GSM baz istasyonlarından kablo çalınması olayı ile ilgili hırsızlık şüphelileri, jandarma asayiş ekiplerinin bir hafta süren sıkı takibi sonucu yakalandı.

Kablo hırsızlık olayı ile ilgili 03 Ekim tarihinden itibaren çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ve Yenimahalle İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri, Susuz Mahallesi Belören mevkiinde bulunan resmi kurumlara ait telsiz role istasyonları yakınlarında hırsızlık olayının yaşandığı gece saatlerinde çalışmalarını derinleştirdi. 10 Ekim günü gecesi olay bölgesine yakın bir yerde içinde 10 yaşlarında bir çocuğun olduğu beyaz renkli bir kamyonetin fark edilmesiyle, etraflıca yapılan araştırmada kamyonetin yakınındaki şüpheli hareketler sergileyen birisinin sorgulanması yapıldı. A.Ş. isimli kişinin çelişkili beyanları üzerine etraflıca yapılan araştırmada şahsın 50 metre uzağında yerde yakılmış kablolar ile bir adet penseye rastlandı.

SİNCAN CEZAEVİ'NE KAPATILDI

İlk ifadesinde kabloların M. isimli bir şahıs tarafından getirilerek kendisine satılmak istendiğini, bu yüzden olay bölgesinde bulunduğunu, söz konusu kişinin Ankara ilinde daha önce de birçok kablo hırsızlığı yaptığını ve kendisine kablo sattığını, şahsın adresini bilmediğini sadece telefon numarasını bildiğini beyan etmesi üzerine jandarma, belirtilen kişiyi aramaya koyuldu.

İkinci şüpheli şahsın telefon kayıtlarından kimliğine ve adresine ulaşan jandarma ekipleri, şahsın M.A. olduğu tespit etti. Jandarma, 09 Ekim günü Sincan ilçesinde Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ikinci kişiyi de yakalanarak gözaltına alındı. Hırsızlık suçunu itiraf eden şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sincan Kapalı Ceza ve Tutukevine kapatıldı.

Çalıntı kablolara Cumhuriyet Savcısının talimatıyla el konuldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.