Baykal’a gönderme

Baykal’a gönderme

Başbakan Erdoğan, Konya mitinginde Baykal, Konyaya kaç defa geldi? diye sordu

SAYIN BAYKAL, KONYA’YA GEL!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya Hükümet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, 6,5 yıl önceki Konya ile günümüzün kıyaslanmasını istedi. Şeb-i Arus törenlerinin kapalı spor salonlarından kurtarıldığını kaydeden Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal’a sık sık yüklendi. Erdoğan, “Sayın Baykal, sen işsizin halinden anlardın da buraya geldin mi? Buraya ne diye gelecek, ne işi var Konya’da. Seviyor mu burayı, kaç kere geldi?” diye konuştu.

BAYKAL VE BAHÇELİ RUH İKİZİ
Baykal ve Bahçeli’nin ruh ikizi olduğunu öne süren Erdoğan, Bahçeli’nin bunu ‘şeref duyarım’ diyerek kabullendiğini dile getirerek, “Buna söyleyecek bir şeyim yok ki hayırlı olsun derim. Sayın Bahçeli, 1999’da DSP’nin arkasına takıldı, milletten dersini aldı, şimdi de CHP’nin arkasına takılmış gidiyor. Biz iktidara gelmeden önce iktidarda Sayın Bahçeli yok muydu?” diye sordu.

HIZLI TRENDE GECİKME TEYİT EDİLDİ
Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi’nin altyapısının yüzde 80’inin tamamlandığını, hattın 2011 yılında hizmete gireceğini anlatan Başbakan Erdoğan, böylece Ankara’ya 1 saat 10 dakikada ulaşılabileceğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan’ın Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi’nin hizmete giriş tarihi olarak 2011’i göstermesi, gecikmeyi bir defa daha teyit etti. Projenin 2005-2010 döneminde bitirilmesi planlanmıştı.

Baykal’a açık çağrı

Başbakan Erdoğan 52. mitingini yaptığı Konya’da icraatlarını anlattı, Baykal’a yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya ve Karaman’da partisinin düzenlediği mitingde halka hitap etti. Hava yoluyla Konya’ya gelen Başbakan Erdoğan, Cuma namazını havaalanı yakınında 2. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Hacı Tahir Büyükkörükçü Camii’nde kıldı. Başbakan Erdoğan, Cuma namazının ardından Konya Havaalanı’na geçerek helikopterle Karaman’a gitti. Erdoğan, Karaman mitinginde halka hitap ettikten sonra Konya mitingine gecikmeli olarak katıldı.
Hükümet meydanında partisinin 52. mitingine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,
“Konya’nın karşısına alnımız ak başımız dik çıkıyoruz. Konya’yı mahcup etmedik, bize verdiğiniz emaneti yere düşürmedik, bundan sonra da yere düşürmeyeceğiz” sözleriyle başladı.
BAYKAL VE BAHÇELİ’YE AĞIR ELEŞTİRİ
Konuşması esnasında sık sık CHP Lideri Baykal ve MHP Lideri Bahçeli’ye yüklenen Erdoğan, “Varsın Sayın Baykal, Ergenekon’un avukatlığını yapsın, biz milletimizin avukatıyız. Varsın Sayın Bahçeli bunları görmezden gelsin, varsın bunların yandaş medyası karanlık senaryoların üzerini örtmeye çalışsın. Bu can bu bedende olduğu sürece karanlığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Eski siyaset anlayışını yeniden hakim kılmak için ayak oyunları oynandığını kaydeden Erdoğan, “Türkiye geliştikçe, kalkındıkça bunlar rahatsızlık duyuyorlar. Kusura bakmasınlar, ok yaydan çıktı. Türkiye zincirlerini kırdı, önüne konulan her türlü duvarı yıktı geçti. Bugün Konya’dan, Hatay’dan Mardin’den Hz. Mevlana’dan aldığı ilhamla medeniyetler ittifakının eşbaşkanı olan bir Türkiye var. Bugün mazlumun yanında, Gazze’nin yanında dimdik duran bir Türkiye var. Bugün dünyanın dört bir yanında mert, cesur, yiğit duruşu konuşulan bir Türkiye var. Bugün dünyanın en büyük 17. ekonomisi bir Türkiye var. Biz göreve geldiğimizde 26. büyük ekonomiydi. Şimdi 17. Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi oldu” dedi.
KONYA’NIN BAKANI YOK BEN VARIM
6 buçuk yıl önceki Konya ile bugünün Konya’sı arasındaki değişime dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Konya’nın bir tane dahi bakanı olmaması yönünde kamuoyunda oluşan tepkilere de şöyle cevap verdi: “Değerli vatandaşlarım geçmişte bakanı oldu, iki bakanı da oldu. Şimdi Konya’nın bakanı yok ama ben varım, çünkü ben sevdalıyım bu şehre. İşte Başbakan olduk, ilk Konya’ya gelişimde şu anki Mevlana Kültür Merkezi’ni gezdim, tamamlanması için hemen talimat verdim. Dedim ki burayı hemen bitireceğiz, Ankara’dan Şeb-i Arus törenlerine geliyoruz, kapalı spor salonunda hoş olmuyor, Mevlâna’ya saygısızlık oluyor ve süratle bitirdik. Kalan kısmını da Tahir kardeşim azimle kararlılıkla bitirdi. Bugünkü Mevlana Kültür Merkezi’ne kavuştuk.”
BAYKAL RAHATINA DÜŞKÜN, KONYA’YA GELMİYOR
Erdoğan, CHP Lideri Baykal’a da göndermede bulunarak, neden Konya’ya gelmediğini sordu: “Buraya ne diye gelecek, ne işi var Konya’da, seviyor mu burayı, kaç kere geldi, hiç uğradı mı? Hadi anladık Hakkari’ye, Muş’a Van’a gidemiyorsun da buraya da mı gelemiyorsun? Ama ben size müjde vereyim hızlı tren başlasın o zaman gelecek, lüksüne biraz düşkün. Şimdi işsizlikten bahsediyor, Maliye Bakanı olduğunda, Enerji Bakanı olduğunda niye çözemedin? İşsizlik bu ülkede ne zaman sıfırlandı söyler misin? ABD’de şu anda işsizlik oranı 8,7. Mayıs’tan itibaren işsizlik oranının düşmeye başlayacağına inanıyorum. Sayın Baykal, yoksulluktan anlamaz, sosyal yardımlara neden karşı çıktı. Sen evi olmayan, aşı olmayan cebinde parası olmayan insanların halinden anlardın da AK Parti’nin yoksullarla dayanışmasına niçin karşı çıkıyorsun? Belediye burslarını niçin iptal ettirdin.
Konya’dan sana bir nasihatte bulunayım; bunları çok konuşmayı arzu ediyorsan gece 12’den sonra konuş, çocukları rahatsız etme, veya şifreli kanaldan konuş, çocuklarımızı düşün ayıp oluyor ayıp.” Vatandaşların, ‘vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin’ sloganları atması üzerine Erdoğan, Mevlana diyarında kendilerine vurmanın yakışmadığını belirterek, sandıkta vurulacağı mesajını verdi. Seçimlerde partisi ikinci olursa genel başkanlığı bırakacağını açıklayan Başbakan Erdoğan, Baykal ve Bahçeli’ye de seslenerek, bırakabilecekler mi diye sordu. Erdoğan, Baykal ve Bahçeli’nin koltuklarına yapıştığını ve bırakamadıklarını da ileri sürdü.
BU YIL KONYA’DA HAVA AMBULANSI HİZMETE GİRECEK
Konya projeleriyle ilgili de bilgi veren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi’nin altyapısının yüzde 80’i tamamlandı. 2011 başında Ankara-Konya Hızlı Tren, 1 saat 10 dakikada Ankara’ya ulaşılacak. Konya Ovası Projesi ile Mavi Tüneli ve bütün düzenlemelerini bitiriyoruz, bu iş bitecek, en modern yağmurlama ve damlama sistemleriyle Konya Ovasını sulayacağız. Konya’da hükümetimiz döneminde yapılan sağlık yatırımlarının toplam tutarı 260 trilyon. Şimdi size bir müjde daha veriyorum, inşallah bu yıl içerisinde Konya’da hava ambulansımız da hizmete giriyor. Konyalı çiftçilerimize nakit olarak verdiğimiz para 1 katrilyon 700 trilyon destek verdik.”
SANDIKTA BAYKAL’A DEMOKRATİK ŞOVU GÖSTERİN
Konuşmasının sonunda yine Baykal’a yüklenen Erdoğan, “Sen Televole’de şova devam et, sandıkta millet ona demokratik şovu gösterecek, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir, onun için son söz sizin, karar sizin bu ülke hepimizin” dedi ve kimlik numaraları konusunda vatandaşları uyardı: “Sakın kimlik numarası ile ilgili alakalı konuda ihmalde bulunmayalım. 29 Mart’ta Türkiye’nin yarınlarına sahip çıkacağız, gün birlik günüdür, dayanışma günüdür, bizde ayrımcılık yok, yaradılanı yaradandan ötürü sevmek var. Biz buyuz, Konya’ya Konyalıya sevdalıyız.”
**


NOTLAR İZLENİMLER
Başbakan Erdoğan’ın Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi’nin hizmete giriş tarihi olarak 2011’i göstermesi, gecikmeyi bir defa daha teyit etti. Toplam bedeli 1 katrilyon 2 trilyon 325 milyar lira olan projenin 2005-2010 döneminde bitirilmesi planlanmıştı.  Proje için 2008 sonuna kadar 308 trilyon 586 milyar lira harcandı. 2009 ödeneği ise 134 trilyon 306 milyar. Projenin tamamlanması için geriye kalan 800 trilyonun üzerindeki ödeneğin tahsisi ve 2 yıl içerisinde harcanarak yatırıma dönüştürülmesi gerekiyor.
Mitingde gazetecilere ayrılan bölümde son günlerde Başbakan’a yönelik suikast söylentileriyle ilgili olarak haber için sunum yapan bir yaygın televizyon kanalının muhabirinin ‘güvenlik önlemleri artırıldı, miting alanına giren başörtülü bayanların başörtüleri bile aranıyor’ yönünde ifadeler kullanması vatandaşların tepkisine neden oldu. Alanı dolduran vatandaşların muhabiri yuhalaması üzerine Başbakan olaya müdahale etti ve ‘medyayı bırakın burayı dinleyin’ dedi.
Başbakan konuşmasının başında Konya’nın ilçelerinin adlarını tek tek saydı. Promtır cihazından ilçe isimlerini okuyan Başbakan Erdoğan, ‘Altınekin’i ‘Altıntekin’, ‘Hadim’i ‘Hadım’ ve ‘Karapınar’ı ‘Karapinar’ olarak okudu.
Başbakan Erdoğan miting alanına 1,5 saat gecikmeli olarak geldi. Programın sarkması üzerine birçok vatandaş miting alanından ayrıldı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum