Baykal: Yeni yönetimi belirleyin

Baykal: Yeni yönetimi belirleyin

Genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal, bugün parti genel merkezinde düzenlenen toplantıda il başkanlarına bir mesaj gönderdi.

Baykal, il başkanlarından yeni yönetimi oluştururken birlik ve bütünlük içinde hareket etmelerini, her hangi bir ayrışmaya gitmemelerini istedi. Baykal'ın mesajını il başkanlarına toplantıya başkanlık eden CHP Genel Başkanvekili Cevdet Selvi okudu. Baykal'ın mesajı şöyle: "Bugün gerçekleştirmekte olduğunuz il başkanları toplantısının tarihi bir önem taşıdığını biliyorum. CHP'nin haksız ve hukuksuz saldırı ve suçlamaların hedefi olarak seçildiği, komploların tezgahlandığı bir ortamda gerçekleşecek olan kurultayımıza sizler yön vereceksiniz. Bu ortamda üzüntü verici gelişmelerin yaşandığı, bazı acı siyaset tablolarının kendini gösterdiği, siyasi ve ahlaki ibret manzaralarının ortaya çıktığı açıktır. Bu durumun partililerimiz arasında ilişkileri zedeleyecek, parti görevlerimizi, sorumluluklarımızı engelleyecek bir ayrışmaya dönüşmemesini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu anlayış içinde ben il başkanlarımızdan CHP'nin birliğini bütünlüğünü gözetecek bir dayanışma içinde yeni yönetimin oluşmasına el birliği ile destek olmalarını, katkıda bulunulmalarını bekliyorum. Gün ağlaşma ve hesaplaşma günü değildir. Tarih karşısında hepimiz bir büyük ahlak ve siyaset sınavı veriyoruz. Bugün CHP'ne her zaman olduğundan daha çok görev ve sorumluluklar düşmektedir. İl başkanlarımızın hep birlikte el ele vererek bu tarihi sorumluluğun üstesinden geleceğine inanıyor sizlere başarılar diliyor, sevgiler saygılar sunuyorum."

SEVİGEN: BAYKAL'IN CHP'NİN BAŞINA GEÇMESİNİ İSTİYORUZ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Baykal'ın CHP'nin başına geçmesini istediklerini söyledi.
Sevigen, CHP il başkanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Deniz Baykal'a bu aşamada destek verilmesi gerektiğini söyledi. Genel başkanlıktan istifa eden Baykal'ın tekrar partinin başına dönmesini istediklerini dile getiren Sevigen, CHP'ye yönelik komplolarla, Deniz Baykal'ın başkanlığında mücadele edilmesi gerektiğini savundu.
CHP'li Yılmaz Ateş'in, Önder Sav ve arkadaşlarına yönelik açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Sevigen, hiçbir zaman ihanet içinde olmadığını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın arkadaşı olduğunu belirtti. Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı kazanması halinde başarılı olması temennisinde bulunarak bunun partinin birlik ve beraberliği için şart olduğunu ifade etti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.