Batmanlı Gençler Tpao’yu Protesto Etti

Batmanlı Gençler Tpao’yu Protesto Etti

Batmanlı yaklaşık 50 genç Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı(TPAO) şirketinin başka illerde ikamet eden ve kurumda istihdam edilmek üzere 82 işçinin alındığını iddia ederek durumu protesto etti. Atatürk Parkında bir araya gelen ve konuyu...

Batmanlı yaklaşık 50 genç Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı(TPAO) şirketinin başka illerde ikamet eden ve kurumda istihdam edilmek üzere 82 işçinin alındığını iddia ederek durumu protesto etti.

Atatürk Parkında bir araya gelen ve konuyu protesto etmek için toplanan gençlere PETROL-İŞ Sendikası yöneticileri de destek verdi. Burada grup adına konuşan gençlerden Orhan Timur, TPAO’nun konuya ilişkin değişiklik yapması gerektiğini belirterek, Batmanlı gençlerin öncelikli istihdam edilmesini istedi. İş başvurusu yapan ve kuruma alınacak gençlerin yüzde 30’nun başka illerden ikamet ettiğini iddia eden Timur, bu konudan dolayı ikamet yerlerinin Batman olarak değiştirildiğini dile getirdi. Bu durumu kabul etmediklerini ve gerekli çalışmanın yapılmasını çağrısında bulunan Timur, “Burada bir sürü işsiz genç varken neden dışarıdan insanlar alınıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu yanlışı yapan biran önce geri dönsün. Burada çalışma hakkı önceliği Batmanlı gençlerindir.” diye konuştu.

PETROL-İŞ Batman Şubesi Sendika Başkanı Mustafa Mesut Tekik ise bu konuda bilmedikleri bir durumun olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bu yanlış bir durumdur. Batman genç nüfus oranı yüksek bir ildir. Bu insanların istihdam edilmesi gerekmiyor mu? Biz bilmiyoruz nelerin döndüğünü ancak konuya ilişkin yeniden başvurular yapılsın ve Batmanlı gençlere çalışma fırsatı verilsin.”

Burada toplanan gençler çeşitli sloganlar atarak daha sonra olaysız dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.