Batman'da Dünya Diyabet Günü Konulu Konferans Düzenlendi

Batman'da Dünya Diyabet Günü Konulu Konferans Düzenlendi

Batman Bölge Devlet Hastanesi tarafından '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' nedeniyle konferans düzenlendi.Hastanenin konferans salonunda düzenlenen programa, hastane yönetim, uzman doktorlar, hemşireler, diyabet hastası hastalar ve vatandaşlar katıldı....

Batman Bölge Devlet Hastanesi tarafından '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' nedeniyle konferans düzenlendi.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen programa, hastane yönetim, uzman doktorlar, hemşireler, diyabet hastası hastalar ve vatandaşlar katıldı.

Konferansa gelenlere salon girişinde şeker ölçümü yapılarak konferans hakkında kısa bilgi verildi. Konferansta Batman Bölge Devlet Hastanesi Endokoloji servinde görevli Uzman Doktor Aşkın Güngörmüş, diyabet hastalığı ile ilgili sunum yaptı. Diyabet hastası hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Güngörmüş, "Diyabet hastalığı, tüm dünyada ve ülkemizde yaygın, kötü bir hastalık. Türkiye'de 100 kişiden 14'ü diyabet hastası. Bu bilinen tabi. Bilinmeyen ve aday olanlarla beraber neredeyse 100 kişiden 20 kişi diyabet hastası. Bu hastalığa dikkat etmek lazım ve korunma yolları hakkında uzmanlardan bilgi almak gerekiyor." dedi.

Batman Bölge Devlet Hastanesi olarak bu hastalıkla mücadele edeceklerini ifade eden Güngörmüş, vatandaşları bu hastalık konusunda bilgi alma çağrısında bulundu.

Düzenlenen konferans çeşitli sunumlarla son buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.